Prestisjeseier til Rosenborg i København

(FC København - Rosenborg 0-2). Rosenborg viste kraftig framgang da Ståle Solbakkens menn ble slått lørdag. Det var trøndernes første seier i Parken.

Av Anders Møllersen

De norske mesterne Rosenborg vant 2–0 over de danske mesterne FC København i en treningskamp lørdag. Mushaga Bakenga og Pål André Helland scoret målene.

Både Bakenga og Helland scoret i første omgang da Ståle Solbakken måtte se sine menn avslutte oppkjøringskampene med et tap lørdag.

Bakenga ga RBK ledelsen etter åtte minutter med en rolig avslutning, før Helland stjal et tilbakespill like før pause. Landslagsvingen satte enkelt inn 2–0.

FCK hadde flere store muligheter i kampen, men André Hansen og RBK-forsvaret holdt unna.

RBK-kaptein Mike Jensen fikk for øvrig ingen vennlig velkomst i Parken. Den tidligere Brøndby-spilleren ble pipet på av hjemmepublikumet ettersom Brøndby er en av FCKs største rivaler.

Rosenborg har aldri tidligere slått FCK på bortebane. Forrige seier mot danskene på hjemmebane var i mesterligakvalifiseringen i 2010.

Den ferske Rosenborg-backen Birger Meling, som kom fra Stabæk, fikk sin debut for RBK lørdag.  (NTB)