Sport

Presidenten «tvang fram» spill

Lørdag spilte 16-åringen fra Drammen én omgang mot AS Roma. Men fikk han spilletid for å blidgjøre presidenten?

Enkelte spanske journalister later til å ha bestemt seg for å være i overkant kritiske til den norske spilleren, og trekker ham fram som den dårligste spilleren i den førsteomgangen han fikk.

Fikk spilletid

Andre spanske medier sier Ødegaard fikk litt spilletid for å blidgjøre den mektige klubbpresidenten Florentino Pérez, som hentet drammenseren til den spanske hovedstaden.

I boka av den danske journalisten Michael Qureshi, «Martin Ødegaard», uttalte klubbpresidenten at nordmannen «kunne bli en av lagets største» spillere.

Savner initiativ

Lørdag spilte han sammen med Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Jesé i de offensive posisjonene. Fra sin høyrekant kom ikke Ødegaard mye med i spillet i de 45 minuttene han fikk på banen. Stort sett valgte han trygge løsninger med ballen i beina.

Utover i omgangen trakk han mer innover i banen. Da ble han også noe mer involvert i spillet.

Kampen bar tydelig preg av å være lagets første for sommeren. Spillet gikk i et lavt tempo til disse lagene å være. De store sjansene var det også langt mellom.

Bytter

Begge lag gjorde en rekke bytter halvveis. Ødegaard var blant spillerne som ble byttet ut.

Avisen AS vurderer hver enkelt spiller i kampene, og skriver:

– Ødegaard spilte på høyrekanten og viste noe av sin kvalitet. Han var lite delaktig, han må ta mer initiativ.

AS’ konkurrent Marca skriver at Ødegaard var lite delaktig.

– Nordmannen spilte for første gang fra start for Real Madrid, men han deltok ikke så mye i spillet. Han kombinerte bra på midten i de første minuttene, men senere så han litt sjenert ut, og han var ikke mye involvert i spillet sammen med Bale, Cristiano og Jesè.

Debuterte

– Det var virkelig deilig å få debutere med stjernene. Jeg tenkte ikke at jeg ville få starte og det var veldig gøy, sa Ødegaard ifølge avisen AS.

Real Madrids neste kamp i Australia er mot Manchester City fredag.

Senere i sommer skal Real Madrid også spille mot Inter, AC Milan, Tottenham og Vålerenga. Sistnevnte kamp spilles på Ullevaal stadion 9. august.

Mer fra Dagsavisen