Premier League starter opp igjen 17. juni

Sesongen avsluttes 2. august.

Saken er oppdatert

Avisen Telegraph var først ute med nyheten. Også BBC har fått bekreftet at vedtaket er gjort, selv om møtet fortsatt pågår. De to første kampene er Aston Villa – Sheffield United og Manchester City – Arsenal, som begge ble utsatt på grunn av ligacupfinalen 1. mars. Når de er unnagjort, vil alle lagene ha spilt 29 kamper og ha ni kamper igjen.

Det blir full runde den påfølgende helgen, med kamper plassert på ulike datoer.

Tidsplanen ble lagt fram på klubbenes videokonferanse onsdag. Det er meningen at eliteserien skal spilles ferdig innen helgen 1. og 2. august. FA-cupfinalen skal spilles lørdagen etter.

Sju serierunder skal avvikles i helger, mens det blir to midtukerunder.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Første på 100 dager

Det har vært pause i Premier League siden 9. mars på grunn av viruspandemien. Når ligaen starter igjen, vil det være med de første kampene på akkurat 100 dager. Det gjenstår 92 kamper.

Klubbene har den siste tiden trappet opp treningen gradvis i henhold til strenge smitteverntiltak. Samtidig testes spillerne jevnlig for viruset.

Representanter for spillerne ga på en videokonferanse tirsdag tommelen opp for trening med kontakt. Onsdag ble siste opptrapping av treningsaktivitet godkjent av klubbene, og torsdag var duellspillet tilbake på trening.

Hektisk innspurt

Vedtaket på torsdagens møte er et langt steg framover for ligaens «Project Restart». I en tidligere fase ble det snakket om at 12. juni var ligaens foretrukne startdato, men flere trenere framholdt at det ville gi for kort oppkjøring og medføre betydelig skaderisiko. Torsdagens valg av dato var derfor ventet.

Nå har Ole Gunnar Solskjær og de andre PL-managerne tre uker til å få spillerne i form til det som blir en hektisk sesonginnspurt.

Liverpool har 25 poengs luke på tabelltopp i jakten på sin første Premier League-tittel noensinne, mens Bournemouth, Aston Villa og Norwich ligger på nedrykksplass og vil kjempe med nebb og klør for å berge plassen.

Fakta om virusets effekt på den engelske fotballsesongen

Dette er utviklingen i koronaviruspandemiens innvirkning på den engelske fotballsesongen:

* 5/3: Håndtrykk før kampene forbys i Premier League.

* 11/3: Manchester City – Arsenal blir første utsatte Premier League-kamp. Liverpool – Atlético Madrid i mesterligaen blir siste kamp spilt i England.

* 12/3: Manchester United og Wolverhampton spiller europaligakamper på bortebane uten tilskuere. I Skottland spiller Rangers mot Leverkusen med publikum.

* 13/3: All fotball stoppes etter et krisemøte mellom Premier League, Englands fotballforbund (FA), English Football League og Women's Super League.

* 22/4: Lagene i National League (nivå fem og seks) beslutter at sesongen ikke skal fullføres.

* 27/4: Premier League-klubber åpnet for individuell trening på sine anlegg.

* 15/5: Klubbene i League Two (nivå fire) vedtar at serien ikke skal fullføres.

* 17/5: Premier League-klubbene begynner å teste spillere og ansatte for viruset.

* 19/5: Premier League-klubbene gjenopptar gruppetrening med sosial distanse.

* 25/5: FA beslutter at kvinnenes superliga ikke skal fullføres. Seriens utfall avgjøres senere.

* 27/5: Premier League-klubbene vedtar å gjenoppta trening med kontakt.

* 28/5: Det besluttes at Premier League-sesongen gjenopptas 17. juni. To hengekamper og de ni gjenværende serierundene skal spilles innen 2. august.

Kilde: Sky Sports. (NTB)