Sport

Premier League-drømmen ble sann

FOTBALL: Ole Gunnar Solskjær (40) har forlatt Molde og er ansatt som manager i Premier League-klubben Cardiff City.

Etter noen dagers spekulasjoner kom til slutt beskjeden «alle» hadde ventet på. Etter tre år i Molde gikk Premier League-drømmen i oppfyllelse for Solskjær. Han føler seg klar til å ta et nytt steg i trenerkarrieren.

– Det er en fantastisk mulighet for meg. En av faktorene som overbeviste meg om å komme hit var fansens lidenskap, sa Solskjær under pressekonferansen torsdag ettermiddag.

Han møtte spillerne torsdag og debuterer som sjef i lørdagens cupkamp borte mot Newcastle.

– Jeg arver en flott tropp med mange talentfulle, unge spillere. De er vant til å vinne kamper, og nå er de i Premier League. Det er den beste tiden i livet, og det gjelder å nyte det. Jeg er heldig som får være manager i Premier League. Jeg håper å inspirere og motivere dem, fortalte Solskjær.

Førstevalg

I mediene har flere eksperter advart 40-åringen mot å ta Cardiff-jobben. Særlig på grunn av klubbens kontroversielle, malaysiske eier Vincent Tan. Solskjær svarte torsdag ved å si at man ikke skal tro alt som står i pressen.

– Han er eieren, og han ønsker at klubben skal være suksessrik. Han har investert mye penger klubben og vil hjelpe den til å bli den Premier League-klubben vi ønsker at den skal være.

Cardiff-leder Mehmet Dalman uttalte at han hele veien ønsket Solskjær som manager.

– Som jeg har sagt, så hadde jeg bare én person. Om du kommuniserer og har tro på hverandre, kommer du til enighet. Og det var det vi gjorde, sa han.

Entusiastisk

Solskjærs fjes var fylt av barnlig glede da han tok seg god tid til å besvare pressens spørsmål om sin nye jobb. Samtidig måtte han innrømme at han måtte diskutere litt med familien før han kunne flytte til Wales.

– Litt diskusjoner ble det selvfølgelig, men dette er en stor utfordring. Familien fant seg virkelig godt til rette i Kristiansund. Fotballdelen av avgjørelsen var bestemt da jeg snakket med Mehmet (første gang), sa mannen som har ledet Molde til to serie- og ett cupgull på tre sesonger.

Med seg på veien har han også fått noen gode råd av sin tidligere manager i Manchester United, Alex Ferguson.

– Jeg stolte på ham under spillerkarrieren, og jeg stoler på ham fortsatt, sa Solskjær.

Møter United

Flere storkamper venter for Solskjær i løpet av måneden. Han gjester sin gamle arena Old Trafford 28. januar.

Før testen mot et poengsultent Manchester United skal Cardiff også opp mot Manchester City på bortegress. Men aller først går turen til Newcastle og cupkamp kommende lørdag.

– Nå dreier det seg om å forberede laget til kampen mot Newcastle. Det blir en tøff oppgave, ikke minst med tanke på kraftanstrengelsen spillerne hadde mot Arsenal (onsdag), sa Solskjær under pressekonferansen torsdag.

Uken etter debuterer Solskjær på hjemmebane mot West Ham. Cardiff ligger like over nedrykksstreken i Premier League og har ikke vunnet en kamp siden 14. desember. Siden den gang har fire kamper gitt ett fattig poeng.

United-helt

West Ham-kampen 11. januar kan bli Solskjærs nøkkel til hjemmefansens hjerter. Borte mot Manchester-klubbene City og United levnes Cardiff små sjanser.

Solskjær spilte for United fra 1996 til 2007. Han sikret seg evig heltestatus i korridorene på Old Trafford da han avgjorde mesterligafinalen mot Bayern München (2-1) i 1999.

Etter spillerkarrieren trente nordmannen Uniteds reservelag før han flyttet hjem og overtok Molde. Torsdag ble han presentert som walisiske Cardiff Citys nye manager.

Molde får stor pengegave fra Røkke og Gjelsten

Molde får et stort plaster på såret etter at Ole Gunnar Solskjær sa opp for å bli manager i Cardiff. Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten gir klubben 125 millioner kroner for å sikre driften i klubben.

Torsdag ble Solskjær presentert som ny manager i Premier League-klubben Cardiff. Tilbake i Norge må Molde ut på jakt for å erstatte suksesstreneren.

I løpet av tre sesonger i klubben har Molde vunnet to seriegull og ett cupgull.

Torsdag hadde Molde pressekonferanse, og der ble fansen servert nyheten om at den økonomiske framtiden er sikret.

Der ble det fortalt at Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten har gikk klubben en gave på 125 millioner kroner. Mellom 80 og 90 millioner kommer fra Røkke, mens Gjelsten dekker det resterende beløpet.

– Det skal brukes til å investere i stadion og til drift av klubben de neste tre årene, sa styreformann Leif-Arne Langøy på pressekonferansen. (NTB)

Mer fra Dagsavisen