Pogba blåser av favorittstempelet

Finaleklar: Mange holder Frankrike som favoritt i VM-finalen mot Kroatia, men Paul Pogba tenker lite på hva eksperter og fans mener.

Frankrike slo ut Belgia i sin semifinale, mens Kroatia slo ut England. Søndag møtes lagene til VM-finale i Moskva.

– Vi ser ikke på oss selv som favoritter. Vi fortsetter som vi har gjort siden turneringen startet. Vi spiller uten tvil i tankene, vi spiller sammen. Det er vår styrke. Vi jakter på noe (VM-gullet), og vi skal gjøre alt vi kan for å lykkes, sier Manchester United-stjernen Pogba til den franske storavisen L’Equipe.

Frankrike vant 1998-VM på hjemmebane. Da ble Kroatia slått i semifinalen. Franskmennene er i sin tredje VM-finale, mens Kroatia er i sin første.

Stjernejakt

– Selvfølgelig ønsker kroatene en stjerne på drakten. De er i god form, de ønsker å vinne. Men jeg har heller ingen stjerne på min drakt. Jeg vil ha en, sier Pogba, og viser til stjernen man får på draktene etter en VM-triumf.

25-åringen peker på Luka Modric som hovedårsaken til Kroatias gode VM-form. Likevel har ikke Frankrike en egen plan for Modric i finalen, skal man tro Pogba.

– Kroatene er ikke bare Modric. De har også spillere som Ivan Perisic, Mario Mandzukic og Ivan Rakitic, påpeker United-spilleren.

– Forsvarsspillerne deres er også «outstanding». Jeg tror ikke det blir en egen plan for å stoppe Modric. Planen vår er å vinne, sier den franske midtbanemannen.

Tapte hjemme

Pogba og Frankrike tapte EM-finalen på hjemmebane 0-1 mot Portugal for to år siden. Nå vil franskmennene feie vekk de vonde følelsene fra finaletapet mot Cristiano Ronaldo og co.

– Vi ønsker å unngå feilene vi gjorde for to år siden. Vi skal jobbe for å klare det. Vi skal gi alt for å ta trofeet med hjem, sier han.

– Mentaliteten er annerledes nå enn den var i EM. For jeg skal ikke lyve: Da vi slo Tyskland (2-0) i semifinalen, så trodde vi på en måte at det var finalen. Vi trodde vi hadde det (gullet) da. Mot Portugal hadde vi en følelse av seier før kampstart. Den feilen skal vi ikke gjøre igjen, forsikrer Paul Pogba.

Søndag kommer mye ansvar til å hvile på spillere som Pogba, Raphaël Varane, Hugo Lloris, Antoine Griezmann og stjerneskuddet Kylian Mbappé. De har vært toneangivende på veien mot finalen i Russland.