Sport

Poengtapene mot AaFK kan bli avgjørende i VIFs medaljekamp

Selv om Aalesund er Eliteseriens klart svakeste lag denne sesongen, klarte aldri medaljejagende Vålerenga å slå bunnlaget i 2020. Det kan bli skjebnesvangert.

COLOR LINE STADION (Dagsavisen): I et vanvittig stormvær på Color Line Stadion skulle Vålerenga svare medaljeutfordrer Molde, da de slo Stabæk 3-0 tidligere på dagen. VIF fant aldri rytmen i spillet mot Aalesund, og scoret kun én gang på straffespark ved Aron Dønnum. Målscoreren var tydelig på at førsteomgangen ødela for resten av kampen.

– Vi møter ikke opp fra start, og spiller en veldig dårlig førsteomgang. Vi er litt bedre etter pause, og klarer heldigvis å ta med oss ett poeng, sier Aron Dønnum til Dagsavisen etter kampslutt.

Kantspilleren forteller at Vålerenga var forberedt på krevende spilleforhold, og at stormværet ikke preget kampen noe særlig for deres del.

– Været er ikke noe å skylde på i det hele tatt, vi var forberedt på at det skulle blåse opp til storm. Det kan godt hende at vi tør litt mindre spillemessig, men vi var likevel fullt klare over at det kom til å bli sånn som det her, så vi kan ikke klage på det.

Les også: Vålerenga slet mot bunnlaget i stormen (DA+)

Poengdeling igjen

Ved begynnelsen av sesongen møttes lagene på Intility Arena, og det endte også uavgjort da AaFK fortsatt hadde Lars Bohinen som hovedtrener. Dønnum syntes det var vanskelig å bryte ned forsvaret i begge kampene, og mener at de egentlig er bedre enn det tabellen viser.

– Aalesund er flinke til å ligge kompakt og solid, når de ligger så lavt som de gjør. De er vanskelige å bryte ned. Det er egentlig tettere i Eliteserien enn det tabellen viser, synes jeg. Vi får være fornøyde med at vi får ett poeng i dag, sier kantspilleren.

Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo tror det er tilfeldig at AaFK er laget som VIF ikke maktet å slå i 2020.

– Da vi spilte mot Aalesund hjemme, spilte vi med én mann mindre i lang tid, så det er litt tilfeldig at vi ikke har slått dem i år. Akkurat i dag fortjener vi ikke mer enn ett poeng, og uavgjort er helt riktig resultat. Det som blir viktig nå er at vi ikke gjør dette til et problem. Vi fikk et poeng på bortebane, og det er bra, sier VIF-treneren.

Ålesund 20201121. 
Vålerengas trener Dag Eilev Fagermo under oppvarmingen til eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Vålerenga på Color Line Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo konstanterte at poengdeling var helt fortjent i Ålesund lørdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Medaljekampen

Vålerenga ligger i skrivende stund på tredjeplass i Eliteserien, foran Rosenborg og Odd som spiller senere denne runden. At VIF ikke tok seieren mot Aalesund kan bli skjebnesvangert, men Fagermo konstanterer at det ene poenget er svært viktig.

– Hadde vi tapt, tror jeg det hadde blitt veldig avgjørende i medaljekampen. Men det poenget vi fikk nå gjør at vi ligger på medaljeplass, og da må vi sørge for å bli der.

VIF-kapteinen Jonatan Tollås Nation mener at alle de siste fem kampene blir avgjørende, men peker på én spesielt viktig kamp i sesongavslutningen.

– I løpet av en sesong kommer mange kamper hvor man tenker at man burde fått med seg alle tre poengene, men det er umulig å si hvor avgjørende akkurat denne kampen blir. Vi har fem cupfinaler igjen nå, men kampen hjemme mot Rosenborg blir uten tvil en nøkkelkamp for oss. Gjør vi jobben vår, så kan det bli bra, avslutter Tollås Nation.

Ålesund 20201121. 
Vålerengas Jonatan Tollås Nation (tv) og Sigurd Haugen under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Vålerenga på Color Line Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Vålerengas kaptein Jonatan Tollås Nation, her i duell med AaFKs Sigurd Haugen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Neste utfordring for VIF i kampen om medalje kommer søndag om en uke, når Sarpsborg 08 gjester Intility Arena.

Mer fra Dagsavisen