Poengene regnet vekk for Kjønø og Grorud

(Sogndal – Grorud 2-1). Eirik Kjønø og Grorud ante håp om tre knallsterke poeng i regnværet i Sogndal, men ble felt av en keepertabbe og en scoring av tidligere VIF-spiss Peter Michael. Bunnstriden i 1. divisjon er utrolig jevn.

Grorud-trener Eirik Kjønø var naturlig nok skuffet etter kampslutt. Han følte spillerne hadde fått kampen inn i sitt spor.

– Vi hadde en veldig bra prestasjon i dag, spesielt etter en lang busstur og med tanke på at vi spilte kamp for bare tre dager siden. Derfor kjennes det veldig bittert at vi reiser herfra uten poeng. Men det glipper for oss to ganger, og så får vi to mål imot. Det er brutalt, sier han til Dagsavisen.

Han vet at det nå blir stor nerve og spenning i avslutningen, i kampen om å unngå både nedrykk og kvalikplass.

– Det er Obos-ligaen i kjent stil, det. Det blir veldig spennende. Det er surt at vi ikke fikk ett poeng mot Sogndal, det hadde gjort mye. Og det hadde vi virkelig fortjent.

– Hvordan løfter du laget nå?

– Det er ikke så vanskelig. Vi har gjort en god prestasjon i to av de fire siste, sier Kjønø.

Tromsø 20200925.
Groruds trener Eirik Kjønø under 1. divisjonskampen i fotball mellom Tromsø og Grorud på Alfheim stadion.

Grorud-trener Eirik Kjønø. Foto: NTB

Tre poeng ned

Lørdagens resultat gjør at Grorud på kvalifiseringsplass blir stående med 30 poeng. Trøsten for de gul- og blåkledde er at Jerv, Stjørdals-Blink og Strømmen kun har ett poeng mer i bunnen av 1. divisjon.Groruds neste kamp er mot nettopp Jerv, hvis den kampen går som planlagt. Men Grorud lever farlig – avstanden til Øygarden på direkte nedrykk er kun tre poeng. Øygarden snudde 0-1 til 2-1-seier mot Sandnes Ulf lørdag.

Sogndal 20201104.
Sogndals Peter Godly Michael i duell med Lillestrøms Simen Rafn i 1. divisjonskampen i fotball mellom Sogndal og Lillestrøm på Fosshaugane Campus.

Peter Michael, her fra en tidligere kamp, ble matchvinner for Sogndal lørdag. Foto: NTB

Mot Sogndal var det Grorud som rystet opprykkslystne verter i øsende regnvær. Etter 18 minutters spill kranglet Fabian Østigård Ness seg gjennom forsvaret til Eirik Bakkes mannskap, og Grorud-spilleren la fint inn til lagkamerat Leo Cornic. Han plasserte ballen i mål fra kort hold.

Keepertabbe

Dermed så det lyst ut for bortelaget, som vant 2-1 i det viktige oppgjøret hjemme mot Strømmen sist. Men ledelsen mot Sogndal skulle ikke vare. Etter 24 minutter utlignet Sogndal ved Kristoffer Hoven, etter en stygg feil av Grorud-keeper Emil Ødegaard. Sisteskansen dunket et utspark rett i lagkamerat Jonas Pereira, og ballen falt tilfeldig til vertenes Hoven. Han ladet børsa og dunket ballen i nettaket bak en fortvilet Ødegaard i gjestenes bur.

Grorud, som gjorde hele sju bytter fra Strømmen-matchen, viste lenge bra defensiv innsats utenom 1-1-målet. Gjestene klarte å frustrere vertenes offensiv gjennom store deler av oppgjøret, noe hjemmefansen tydelig ga uttrykk for.

Og Grorud kunne kanskje fått en sjanse til å ta med seg alle poengene, hadde innbytter Thomas Elsebutangen fått straffesparket han ønsket seg etter en drøy times spill. Grorud-spillerne og Grorud-benken ropte på straffe da Elsebutangen gikk ned i en duell i Sogndal-boksen, men til bortelagets skuffelse vinket dommer Ajdin Medic spillet videre.

Murray-skade

Sogndals Endre Kupen fikk en god mulighet fra 14 meter da det gjensto drøyt ti minutter. Men til gjestenes lettelse blåste ballen like over kassen. Likevel fikk laget fra saftkokerbygda til slutt scoringen de ønsket seg. Tidligere Vålerenga-spiss Peter Godly Michael ble matchvinner da han headet inn et innlegg fra høyre fra kloss hold med få minutter igjen på klokken.

Grorud prøvde å mobilisere til en sluttspurt, men trener Eirik Kjønø måtte konstatere at opprykksjagende Sogndal holdt unna og fikk tre poeng. Gjestene fikk en kjempemulighet minuttet før slutt, da matchvinner Michael headet ballen mot eget mål etter corner, men ballen gikk i stolpen og ut. Dermed ebbet det ut i 2-1.

En ekstra nedtur for gjestene var at venstreback Trace Murray måtte hjelpes av banen med skade en stund etter hvilen. Nå blir det et skikkelig race i kampen om å unngå kvalifiseringsplass.

Sogndal – Grorud 2-1 (1-1)

Fosshaugane Campus: 600 tilskuere.

Mål: 0-1 Leo Cornic (18), 1-1 Kristoffer Hoven (24), 2-1 Peter Godly Michael (82).

Dommer: Ajdin Medic, Trosvik.

Gult kort: Igoh Ogbu, Sogndal, Martin Høyland, Grorud.

Sogndal (3-2-2-3): Renze Fij – Axel Kryger, Igoh Ogbu (Andreas van der Spa fra 76.), Eirik Lereng – Andreas Hoven (Sixten Jensen fra 84.), Martin Ove Roseth (Eivind Helgesen fra 44.) – Tomas Kristoffersen, Mathias Blårud – Alioune Ndour, Endre Kupen, Kristoffer Hoven (Peter Godly Michael fra 76.).

Grorud (4-3-3): Emil Ødegaard – Glenn André Harviken (Geirald Meyer fra 85.), Kristian Novak, Martin Høyland, Trace Akino Murray (Josias Furaha fra 68.) – Christos Zafeiris, Jonas Pereira (Fredrik Carson Pedersen fra 86.), Preben Mankowitz (Kevin Mankowitz fra 85.) – Leo Cornic, Fabian Østigård Ness, Vetle Skåttun (Thomas Elsebutangen fra 62.).

1. divisjon fotball menn lørdag, 28. runde:

Strømmen – Ull/Kisa 3-1, Kongsvinger – Stjørdals-Blink 3-2, Ranheim – HamKam 1-1, Sogndal – Grorud 2-1, Øygarden – Sandnes Ulf 2-1.

Utsatt: Jerv – Åsane.

Spilles søndag: Raufoss – Tromsø. Utsatt: Lillestrøm – KFUM Oslo.