Sport

Planlegger gedigen fest

Mandag kretser Simen Hegstad Krüger hjem til Norge med to gull og en sølv i bagasjen. Skigruppa i Lyn planlegger nå en gedigen fest for OL-kongen.

– Vi legger opp til en gedigen fest under klubbmesterskapet 6. mars. Da vil hele klubben være til stede. Tusen deltakere stiller til start. Det kommer til å bli en heidundrende feiring, sier Annik Bjørndal, daglig leder i Lyn Ski.

OL-debutant Simen Hegstad Krüger har gjort det sensasjonelt godt i Pyeongchang.

– Han er OL-konge, og han fortjener det, uttalte landslagstrener Tor-Arne Hetland etter dagens stafett der Norge tok gull, mye takket være en knallsterk tredjeetappe av Krüger.

Les også: Astrids tårer: - De oppsummerer hele karrieren

Store forbilder 

Da Krüger vant tremila sist søndag, fikk Lyn sin første olympiske mester siden Ivar Formo tok gull på femmila i 1976.

Men Bjørndal gjør det klart at det ikke bare er Krüger Lyn skal feire under klubbmesterskapet 6. mars.

Krügers klubbkamerat Hans Christer Holund har også vært med å sette skiklubben Lyn på kartet igjen. Holund tok bronse på tremila, og han var bare elleve sekunder fra samme medalje på 15-kilometeren.

– Det er helt fantastisk det Simen og Hans Christer har gjort – det er nesten ikke til å tro, sier Bjørndal.

Les også: Det er tiende gang jeg dekker et vinter-OL. Ikke en gang snøen er som før.

Krüger er nå på vei hjem. Hollund blir igjen for å gå femmila.

Bjørndal sier de to Lyn-gutta er veldig godt likt i klubben.

– De er veldig hyggelige og ålreite gutter, veldig nedpå. OL-prestasjonene deres gir en enorm motivasjon for alle i klubben.

Hun forteller at medaljevinnerne er flinke med de minste i klubben.

– De er med på sommerskiskole og stiller opp. Da vi arrangerte Lyn-løpet med hundrevis av unger, løp Simen alle etappene sammen med barna, sier hun og legger til:

– Det er godt å ha forbilder som går foran i sporet, selv om de færreste kommer så langt. Barna identifiserer seg med dem. De har satt drømmer i hodene på veldig mange.

– Alt å takke lyn for

I et intervju med Dagsavisen før helgen, snakket Krüger om hvor mye klubben har betydd for ham.

Les også: - Simen var ingen barnestjerne. Og det var en fordel

– Jeg har alt å takke Lyn for. Det var skiglede i fokus, det viktigste er at du trives med å trene, å være en del av et miljø. Jeg begynte der egentlig ikke for å gå på ski, men for å være sammen med kameratene. Men så utviklet det seg. Jeg prøvde både fotball, løping og orientering, men det var ski jeg syntes var morsomst. Det varmer å høre at de arrangerte klubbfrokost fredag for å følge denne 15-kilometeren.

Dagsavisen snakket også med faren Lars Krüger i Pyeongchang. Han fortalte at sønnen ikke gråt da han tapte skirenn som barn.

– Han tålte å tape, han var ingen barnestjerne, og det får han kanskje betalt for nå.

Mer fra Dagsavisen