Pinlig United-tap i Tyrkia etter dobbel forsvarskollaps

(Basaksehir - Manchester United 2-1). Hårreisende forsvarsorganisering gjorde at Manchester United tapte 1-2 mot gruppejumbo Basaksehir i mesterligaen onsdag.

Dermed kom Ole Gunnar Solskjærs menn kraftig ned på jorda etter å ha åpnet gruppespillet strålende med imponerende seirer mot Paris Saint-Germain og RB Leipzig.

United skapte ikke all verden offensivt i Istanbul, men det var først og fremst defensiv svikt som gjorde at hjemmelaget Basaksehir kunne ta ledelsen både 1-0 og 2-0.

Den første smellen kom på bemerkelsesverdig vis tolv minutter ut i kampen etter en ganske god United-periode.

Solskjærs lag hadde så å si alle mann i angrep på en dødball, og ingen sto igjen bak for å kunne stoppe Basaksehir-spissen Demba Ba. Da vertene vant ballen, kunne Edin Visca enkelt slå en langball opp på Ba, som startet på egen banehalvdel, løp framover og trillet ballen i mål forbi United-keeper Dean Henderson.

Målvakten fikk lite hjelp av forsvaret i sin mesterligadebut for «De røde djevlene». Ny defensiv svikt skapte mer trøbbel for United etter 39 minutter. Det begynte med en feilpasning fra Donny van de Beek og en påfallende duell som Juan Mata tapte. Deniz Türüc slo inn fra kanten, og United-kaptein Harry Maguire ble lurt av at Demba Ba hoppet over ballen. Bak dem var det ingen som markerte Visca, og han kunne hamre inn 2-0.

United fikk en viktig redusering med seg inn til pause. Anthony Martial headet inn 1-2 etter et strøkent innlegg fra Luke Shaw og tente håpet hos gjestene.

Det skulle imidlertid ikke gjøre utslag på resultatet. Annenomgangen kunne minne om den United spilte i 0-1-tapet mot Arsenal i helgen: Solskjærs elever hadde ballen mye, men maktet ikke å skape farligheter nok til å score.

Fredrik Gulbrandsen fikk spille de siste drøye ti minuttene som erstatter for Ba, og nordmannen fikk en nesten-sjanse etter 85 minutter. Han ble imidlertid løpt opp av Timothy Fosu-Mensah, som blokkerte avslutningen fra spissen.

På overtid var United veldig nær en utligning. Mehmet Topal sendte ballen mot eget mål på en corner, men den ble klarert på målstreken av Alexandru Epureanu.

Dermed endte det 2-1 i favør tyrkerne, som tok sine første poeng i mesterligaen.

Mesterligaen menn onsdag, gruppe H, 3. runde:
Basaksehir – Manchester U. 2-1 (2-1)

Mål: 1-0 Demba Ba (13), 2-0 Edin Visca (40), 2-1 Anthony Martial (43).

350 tilskuere.

Fredrik Gulbrandsen spilte 11 minutter som innbytter for Basaksehir.

Senere kampstart: RB Leipzig – Paris Saint-Germain (21.00).