Petter Solberg tar pause fra rallycross

Petter Solberg og hans rallycross-lag tar en pause etter flere suksessrike år. Nå blir det trolig rally for nordmannen i en mindre prestisjetung klasse i 2019.

Av Geir Andreassen

– Jeg har noen nyheter til dere. Etter to utrolige år er det på tide å ta en pause i vårt FIAWorldRX-eventyr. Det er ikke slutt, og som lag vil vi fortsette å jobbe sammen. Ja, de framtidige planene inkluderer meg bak rattet, skriver Petter Solberg på Instagram fredag.

Solbergs rallycrosslag har hatt Volkswagen Motorsport som hovedsponsor og har kjørt med Polo R-biler. Foran neste sesong har bilfabrikanten besluttet å ta en VM-pause.

Bakgrunnen er at en rekke bilfabrikanter har trukket seg fra rallycross-VM. I øyeblikket ser ikke arrangøren ut til å ha et levedyktig mesterskap.

Kaotisk måned

Svensken Johan Kristoffersson har tatt to strake VM-titler, og i tilegg har Petter Solbergs lag vunnet lag-VM to år på rad.

– Jeg er selvsagt trist over ikke å få kjørt min fantastiske Polo R Supercar neste sesong, men jeg forstår hvorfor man har tatt denne avgjørelsen, skriver Kristoffersson på Instagram.

– Når tre fabrikkslag eller lag med støtte fra bilfabrikker trekker seg fra VM-serien, så har forutsetningene endret drastisk, sier sjefen for Volkswagen Motorsport, Sven Smeetsm i en pressemelding.

Rallycross-VM har hatt stor suksess og trukket mye publikum rundt om i verden, spesielt i Europa og Norden. Samtidig har VM-arrangørene besluttet at man i famtida ønsker å satse på elbiler. Noe konsept for den satsingen foreligger imidlertid ikke.

Det skal ha skapt frustrasjon hos mange av bilfabrikantene.

– Det har vært en turbulent måned. Det har vært kaos. Men vi er fortsatt positive. Vi vil fortsatt kjøre elektrisk. Setter de i stand en elektrisk serie, så er Volkswagen tilbake. Når det er sagt, så er vi glade for at vi kunne få en avgjørelse før jul, for da kan vi planlegge andre ting. Vi har masse planer. Jeg lover, vi skal finne på noe i 2019, selv om det ikke blir rallycross, sier Petter Solbergs kone og teamsjef Pernilla Solberg til nettstedet parcferme.no.

Tenker på de ansatte

Johan Kristoffersson forstår at Volkswagen ikke kunne fortsette satsingen på rallycross slik landskapet ser ut nå. 

– Dersom det ikke finnes mange nok førere å konkurrere mot, hva kan vi gjøre? Melder han.

Blant andre har svenske Mattias Ekström lagt ned sin satsing etter at hans lag mistet støtten fra Audi.

I Solberg-laget jobbes det nå med å ta vare på de ansatte. Hva som skjer i framtiden er mer i det blå.

– Det er dette som skjer i dag som er det viktigste for meg nå. Jeg må ta vare på folka mine. Dette er den tøffeste delen og, jeg føler et stort ansvar, sier Petter Solberg til parcferme.no.

Teamkamerat Johan Kristoffersson har varslet at han skal kjøre Rally Sweden på nyåret. (NTB)