Sport

Petter Northugs Coop-stunt

Petter Northug (29) lå i «krig» med skiforbundet om sin Coop-avtale til siste minutt. I går fikk han en søt hevn.

TOBLACH (Dagsavisen): I siste minutt skrev Petter Northug under avtalen med Norges Skiforbund som innebar at han i løpet av sesongen ikke fikk promotere sin arbeidsgiver, Coop. Men i går hadde det seg sånn at nettopp Coop var sponsor på denne etappen av Tour de Ski. Coop sto det brettet ut på alle starnumrene løperne hadde på seg. Og naturligvis:

Det visste Petter Northug å utnytte. Det første han gjorde etter målgang var å brette ut fingrene og trekke fram Coop-merket.

- Det føltes helt naturlig. Det er jo Coop som er arbeidsgiveren min, sier han etter seieren her i Toblach i går.

 

Komfortvogna

Før gårsdagens 25 kilometer lange skøyteetappe sa Petter Northug til Dagsavisen at målet var å henge seg på det toget som kom til å gå. I det toget satt Jevgenij Belov, Calle Halfvardsson, Martin Johnsrud Sundby - og, altså, Petter Northug.

Som vanlig satte Petter Northug seg til rette i komfortvogna og lot de andre dra toget framover.

Men noen hundre meter før mål, i den siste motbakken, lettet han på baken og avanserte fram til førersetet. Der ble han helt til toget var gått i mål - to sekunder foran Calle Halfvardsson og 2,2 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby.

 

Må ta sekunder

Nå leder Petter Northug Tour de Ski sammenlagt. Men i morgendagens massestart i Val di Fiemme må han nok kapre så mange bonussekunder som mulig. Tre ganger i løpet av 15 kilometeren utdeles det 15 bonussekunder til den beste i de innlagte spurtene og så videre nedover blant de 15 beste. I mål handler det om 15 bonussekunder til den beste, ti til den andre og fem til tredjemann.

- Petter må ha sekunder å gå på inn i den siste bakken, sier far, John, til Dagsavisen etter gårsdagens Northug-oppvisning.

- Men blir det vått og tung snø, er Petter sjanseløs til å vinne. Han er for tung til det, fortsetter han.

 

Som ventet

Petter Northug viste fram Coop da han gikk i mål. Det første Martin Johnsrud Sundby gjorde var å gå bort og takke Jevgenij Belov for den jobben han hadde gjort i løpet av 25 kilometer.

- Belov viste seg ekstremt dyktig og gjorde at vi tidlig kunne sende et signal til Dario Cologna som kom halsende bak, men som aldri ble noen trussel, sier Martin Johnsrud Sundby før han lovpriser de fire som reiste de 25 kilometerene sammen.

- Det er ikke ofte man opplever å gå i ei sånn gruppe som jobber så bra sammen. Målet var jo at Dario ikke skulle ta sekunder på oss, smiler han.

Da får det være at Petter Northug satt i komfortvogna til han ikke gadd mer.

Mer fra Dagsavisen