Peru knuste Australias VM-håp

VM: (Australia - Peru 2-0) Australia hadde håp om åttendedelsfinale i VM før siste gruppespillskamp mot Peru tirsdag, men endte opp med å tape 0-2 og bli sist i gruppe C.

Av NTB-Ole Henrik Tveten

Australia kjempet for avansement i VM, mens allerede utslåtte Peru hadde bare æren å spille for. Etter 90 minutters spill i Sochi var det klart at mesterskapet har kommet til veis ende for begge lagene. Peru vant 2-0.

«The Socceroos», som det australske laget kalles, var avhengig av å vinne mot Peru, samtidig som Danmark tapte mot Frankrike. Ingen av delene skjedde.

Australia startet best og hadde ballen mest i starten av kampen, men i det 18. minutt ga André Carrillo Australia en real kalddusj i det som var Perus første angrep i kampen.

Med en utsøkt volley sendte han Australia ut i store vanskeligheter, da ingen ting annet enn tre poeng ville gi dem muligheten til åttendedelsfinale på bekostning av Danmark.

Ny kalddusj

Etter målet presset Australia på for utligning, og ti minutter før hvilen var de gulkledde centimeter unna da Robbie Kruse ble spilt fri og slo ballen inn foran åpent mål. Duellen med forsvarsspiller Anderson Santamaría tapte Matthew Leckie, og sjansen endte med corner som det ikke ble noe ut av.

Også Tom Rogic hadde muligheten da han tråklet seg gjennom det peruanske forsvaret, men det påfølgende skuddforsøket ble avverget med en beinparade fra Peru-keeper Pedro Gallese.

Fem minutter etter hvilen ble veien enda lenger å gå for Australia da Paolo Guerrero banket inn 2-0.

Christian Cuevas skuddforsøk gikk innom en australsk fot og inn til Guerrero, som dengte ballen bak en sjanseløs Mathew Ryan i det australske buret. Plutselig trengte Australia tre mål. Samtidig sto det fortsatt 0-0 mellom Frankrike og Danmark.

Sluttspurt

Australia satte inn Tim Cahill og vidunderbarnet Daniel Arzani i et siste desperat forsøk på å hente inn Peru. Cahill, som hadde muligheten til å score i sitt fjerde strake VM, kom til et par sjanser, men ballen fant aldri veien til nettmaskene bak Gallese.

En siste sluttspurt førte heller ikke fram, og til slutt var tiden ute, og mesterskapet over for Australia. Peru, som scoret sitt første VM-mål siden 1982 og tok sin første seier siden 1978, ble nummer tre i gruppe C med tre poeng, mens Australia endte sist med ett poeng.

Frankrike, som spilte 0-0 mot Danmark i den andre kampen i gruppa tirsdag, vant gruppe C og møter laget som blir nummer to i Gruppe D i åttendedelsfinalen. Danmark blir nummer to i gruppen og møter vinneren av Gruppe D.

Hvem det blir avgjøres senere tirsdag, men både Kroatia, Nigeria, Island og Argentina har muligheten til å ta seg videre. (NTB)