Perle av Boli, Lillestrøm med straffebom

(Stabæk - Lillestrøm 1-1). Franck Boli leverte kampens prestasjon på brassespark, men også keeper Marcus Sandberg reddet Stabæk-poeng da han reddet et straffespark.

Stabæks Franck Boli scoret et nydelig mål og ordnet 1-1 hjemme mot Lillestrøm i Eliteserien fotball mandag. Vertenes Matthew Rusike pådro seg en alvorlig skade på den dårlige gressmatta på Nadderud.

Førsteomgangen var veldig grå og trist i 43 minutter. Så tok det helt av en kort periode. Thomas Lehne Olsen skrudde en corner direkte inn til 0-1. Så gikk det ikke mange sekundene før Franck Boli utlignet, og han gjorde det på herlig vis.

Bedre cornere enn straffe

Boli kastet seg bakover og fluktet ballen inn til 1-1 med et kontrollert saksespark. Serierundens flotteste mål kom definitivt i den siste kampen og var signert fjorårets toppscorer.

LSK var forbannet etter utligningen, ikke på dommeren, men på egen jobb i forsvaret. Boli utnyttet friområdet.

– Det var unødvendig og noe vi burde unngått, sa LSK-stopper Frode Kippe til TV-kanalen MAX i pausen.

Stopperen er vel 41 år, men klarte seg godt på Nadderuds vriene underlag.

Seks minutter inn i andreomgangen bommet Lehne Olsen på straffe. Skuddet hans var tamt og ga Stabæk-keeper Marcus Sandberg en fair mulighet til å redde. Det gjorde han også ved å kaste seg ned til høyre.

Vondt

– Straffe skal være mål, men slikt skjer. Jeg bommet på ballen, sa Lehne Olsen til MAX etter missen.

Stabæks Matthew Rusike skadet venstrebeinet da han prøvde på en avslutning etter 33 minutter. Han ble tatt av banen på båre og hadde svært vondt.

De første rapportene forteller om et mulig ankelbrudd og lang pause fra fotballspill.

– Det kan bli slik på en slik bane, sa Stabæk-trener Henning Berg til MAX i pausen.

Rusike ble kjørt til sykehus i ambulanse da 2.-omgangen startet.