Sluttspillet har vært en publikumssuksess. I dag blir det nok en stri tørn for kassererne i Stavanger Oilers og Storhamar. FOTO: GEIR OLSEN/NTB SCANPIX

Pengegaloppen

Når Stavanger Oilers og Storhamar i dag spiller den sjuende og siste finalekampen, må også kassererne innstille seg på hard jobbing. For sluttspillet er også en økonomisk suksess for klubbene.

108.949 tilskuere har så langt sittet ringside på de 35 kampene som er spilt i årets playoff. I dag er det ventet stinn brakke i Stavanger lenge før Oilers-trener Petter Thoresen lar spillerne glid ut på isen til det siste krafttaket mot Storhamar.

4.000 siddiser forventer en hockeyfest der Oilers-spillerne igjen tar hjem trofeet.

Men forventninger har også klubbenes kasserere, som så langt i finalekampene har svettet og telt penger og atter penger.

Og det er ingen som feller tårer fordi Stavanger Oilers ikke grep matchballen og klarte å avgjøre finalethrilleren allerede i det sjette oppgjøret torsdag:

Kampen i dag betyr mellom en halv og en million kroner ekstra i kassa.

Storhamar topper

Av de åtte lagene som gikk til sluttspillet etter grunnserien, er det ingen som overgår publikumsinteressen på Hamar. Storhamar har hatt 42.131 tilskuere, som gir et snitt på 5.266 pr. kamp. Dagens finalemotstander Stavanger Oilers har til sammenligning samlet 26.743 tilskuere, eller 3.820 i snitt pr. kamp.

Er ikke i tvil

Oilers-trener Petter Thoresen er ikke et sekund i tvil om at hans spillere tar hjem finaletrofeet i dag:

– Jeg tror ikke det er 50/50, jeg tror vi har større sjanse til å vinne. Det er sjelden vi taper hjemme, og det har vi ikke planer om å gjøre nå heller, sier han til NTB.

Skjer det, vinner Thoresen sitt tiende NM-gull som trener

Men han er likevel ikke i tvil om at kampen blir helt spesiell:

– Det blir et fantastisk trøkk.