Isabelle Pedersen gråter i mixed zone etter at hun bommet fullstendig under semifinalen i 400 meter hekk under EM i friidrett i Amsterdam. Hun klarte ikke OL-kravet.

Pedersen ut av EM – oppløst i tårer

Isabelle Pedersen hadde lagt opp til både å ta OL-kravet og sikre en finaleplass i semifinalen på 100 meter hekk torsdag. Det endte i strigråt og gedigen skuffelse for jenta fra Bergen.

Av Per-Kristian Eriksen

 

Hun ble nummer seks med 13,20 i det andre heatet og løp betraktelig svakere enn i kvalifiseringen, der hun satte årsbeste med 13,07. Tiden og prestasjonen torsdag gjør nok at hun ikke får sjansen til å løpe i Rio om en måned.

– Dette var en tung dag på banen. Det var veldig vondt å se tiden og plasseringen min, sa Pedersen til NTB etter at hun var kommet inn i intervjusonen. Hun var oppløst i tårer. Skuffelsen satt klistret på henne.

– Det var så mye som skulle ha gått så mye bedre i dette løpet.

Ikke kom hun spesielt godt ut etter at det første startforsøket ble stoppet av en tjuvstart.

Hun lå blant de siste hele veien, og det ble tidlig i løpet klart at hun ikke hadde dagen.

Siste sjanse

– Dette var den siste sjansen jeg fikk til å klare OL-kravet, så nå får vi se hva som skjer. Jeg var seks ganger under kravet i fjor og mener det må kunne være nok til å forsvare en plass i Rio-OL, mente Pedersen.

Det internasjonale kravet er på 13,00. I tillegg er det et særnorsk krav på 12,90 sekunder. Ingen av kravene har Isabelle Pedersen som var en tåspiss fra å nå VM-finalen på korthekken i Beijing-mesterskapet i fjor. Da misset hun på finalen med fem hundredeler.

– Jeg kan ikke forklare hva som skjedde i dette løpet. Det vet jeg rett og slett ikke, sa hun til NTB etter den kanskje største nedturen i karrieren hennes til nå.

Før mesterskapet i Amsterdam var hun sikker på at pilen pekte oppover og at det var i ferd med å løsne for henne. Slik ble det ikke da det gjaldt som mest.

Sykdom

Isabelle Pedersen vant kongepokalen i friidretts-NM i Haugesund i fjor. Hun satte personlig rekord på korthekken flere ganger. Pilen pekte virkelig oppover for henne. Høydepunktet kom da hun var fem hundredeler fra å nå VM-finalen i Kina.

Deretter flyttet hun til Arizona i USA for å trene og bli enda bedre, men slik har det ikke gått.

– Jeg fikk en nyrebekkenbetennelse i vinter og endte på sykehus. Deretter fikk jeg en antibiotikakur som ikke hjalp. Hvor mye det har satt meg tilbake er vanskelig å si, men det tok tid å bli frisk igjen, og det var vel ikke før i slutten av mars eller begynnelsen av april at jeg kunne løpe og trene for fullt igjen, fortalte hun.

– Det er synd at dette skulle skje, for jeg har aldri trent og forberedt meg så bra som før denne sesongen, sa hun, samtidig som hun la til at det presset hun hadde følt fram mot EM, hadde hun lagt på seg selv.

I stedet for OL i Rio ser det ut som om NM på Askøy utenfor Bergen i månedsskiftet juli-august blir det siste høydepunktet for Isabelle Pedersen denne sesongen. (NTB)