PANG-debut av debutanten

(Start-VIF 2-4) VIF ledet 3-2, og angsten for å ikke vinne var på full fart inn i laget igjen. Da tok debutant Henrik Kjelsrud Johansen ansvar, og punkterte både kampen og nerveproblemene.

Da kaptein Christian Grindheim, med den nye treneren Ronny Deila på tribunen, sendte VIF opp i 3–1 ni minutter før slutt, trodde vi nerveproblemene var løst. Iallfall i denne kampen.

Reduserte

Men, så reduserte Espen Børufsen til 2–3 med seks minutter igjen å spille, og nerver ble til angst i VIF-leiren igjen.

Henrik Kjelsrud Johansen, som ble kjøpt inn fra Odd før helgen, hadde blitt sendt innpå til sin VIF-debut etter 80 minutter.

Og da VIF trengte ham som mest, var innbytteren på rett plass til rett tid da innlegget kom foran mål.

88 minutter var spilt, og VIFs første seier siden 3–0 over Sarpsborg08 den 8. mai var et faktum. Og den første borteseieren i serien for sesongen.

Lettet VIF-leir

VIF har styrt mye av hendelsene i de sju seriekampene etter det. Ført flere av kampene. VIF har ledet noen av disse kampene, men så har det mentale spøkelset trengt inn som en kollektiv mare i spillernes hoder.

Og den ene kampen etter den andre har sett lik ut.

Før VIF tok turen ned til det blide Sørlandet, sa Rekdal til Dagsavisen at kun seier var av betydning.

– Det spiller ingen rolle hvordan vi vinner, bare vi klarer nettopp det.

Kjetil Rekdal var kanskje den som innerst inne var mest glad etter at Start sannsynligvis ble parkert aller nederst på tabellen én gang for alle denne sesongen.

Det ansiktsuttrykket han fikk da vi i slutten av uka spurte om hva som ville skje med et tap mot Start, er vanskelig å beskrive.

I bunnoppgjøret var det tydelig hva som sto på spill. Hjemmelaget startet best, og et VIF preget av startnerver, var bakpå i de ti første minuttene.

Uten at vertene klarte å spille seg til store sjanser.

Vajebah Sakor – leid inn fra Juventus ut sesongen – var med fra start. Stor og sterk, og med potensial til noe stort. Han var involvert i mye i begynnelsen av kampen. Etter ti minutter traff han perfekt med en stikker til Moa, sistnevnte var hårfint offside idet han mottok ballen.

VIF hadde ristet av seg de verste nervene, og tok mer og mer over.

Sakor hadde så en fin sjanse til å score da han fikk ballen i fin posisjon inne i feltet, men framfor å fyre av selv, forsøkte han å nå en medspiller med en pasning.

Tollås-goal

Da VIF hadde spilt av seg de verste startnervene, kom kampens og første scoring. Ved Jonatan Tollås Nation. Hans første i VIF-trøya.

Og, da VIF gikk opp til 2–0 etter 52 minutter, etter en skåring av Ghayas Zahid, og endelig ledet med to mål, så det ut til at dette «redd for ikke å vinne-spøkelset» var over for denne gang.

Men, etter 78 minutter, fikk nervene ny næring, da Espen Børufsen reduserte for hjemmelaget.

Kampen var vidåpen, og nervene kom for fullt igjen. I begge lag. Dette var kampen ingen av de to lagene kunne tape.

Pusterom

Så trodde man at Christian Grindheims 3-1-scoring etter 81 minutter kunne virke som en valium på nervene, men så ble det altså 2–3 rett etterpå, og ikke før nyervervelsen Henrik Kjelsrud Johansen gjorde 4–2 til VIF rett før slutt, slapp nervene i VIF.

Nå er det et lite pusterom fram til mandag 1. august. Da kommer et formsvakt Molde til Ullevaal stadion.