Sport

Påmeldingen brøt sammen

Skiforeningens nettsider brøt sammen da påmeldingen til Holmenkollmarsjen begynte.

TRIM: Skiforeningens nettsider brøt sammen da påmeldingen til Holmenkollmarsjen begynte.

Oslo-arrangørene merker stor pågang til byens mosjonsløp neste år. Denne uka åpnet påmeldingen til både turlangrennet Holmenkollmarsjen i februar og Oslo Maraton i september. Bare i løpet av den første dagen hadde over 4.500 personer meldt seg på til Holmenkollmarsjen 9. februar, og 3.000 maratonere var klare for løpsfesten langs byens havn 21. september.

Da Skiforeningen åpnet påmeldingen sin onsdag morgen var det så mange som ville ha startnummer til den tradisjonsrike Holmenkollmarsjen at nettsiden gikk ned for telling en stund.

- Det var selvfølgelig ikke bra. Men det som er bra er at folk ser at det ikke er nødvendig å reise langt for å delta på mosjonsarrangementer av høy kvalitet, sier rennansvarlig i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland.

- Med én løype på 54 kilometer og én på 25 kilometer i en krevende, men flott trasé har folk et kortreist og godt tilbud i hovedstaden. Det er det tydeligvis mange som setter pris på, legger han til.

Mosjonshovedstaden

Tony Isaksen, daglig leder i Sportsklubben Vidar, opplever stadig økende interesse for Oslo Maraton, som satte ny deltakerrekord i høst. Folk melder seg på tidlig.

- Vi tiltrekker oss løpere fra hele verden, i år var det hele 89 nasjoner på startstreken. Oslo er nå blitt mosjonshovedstaden i Norge, både vinter og sommer, legger han til.

Holmenkollmarsjen kan komme til å feire sitt 40-årsjubileum med rekordmange deltakere.

- Vi har satt av plass til 7.000 deltakere, og vi må helt tilbake til 1981 for å kunne skilte med så mange løpere, sier Sørland.

Mer fra Dagsavisen