Sport

På enerom på grunn av snorking

Espen Lie Hansen lader opp til EM-kampene på enerom. Snorkingen hans er for voldsom.

Av Espen Hartvig

POREC: Norge har startet EM med tap for Frankrike (31–32) og seier mot Hviterussland (33-28). Tirsdag venter Østerrike i siste gruppekamp.

– Jeg har hatt enerom i tre års tid. Vi hadde en samling for noen sesonger siden da jeg bodde sammen med Stian Brevig. Jeg våknet av at han vekket meg og pent sa at «Espen, nå snorker du veldig mye», sier Lie Hansen til NTB.

– Jeg trodde at det brant på hotellet eller noe i den duren da han vekket. Når jeg vet at jeg snorker og deler rom, så sover jeg ikke godt jeg heller og blir sliten.

– Derfor fikk jeg alenerom. Det gjør at jeg sover bedre og er uthvilt. Og ikke minst at jeg ikke ødelegger for andre og føler dårlig samvittighet.

Bedre

Lie Hansen er supersosial og som regel å finne på fellesrommet under mesterskapene. Der er det TV-spill og bordtennis det går mest i.

Vanligvis pleier Lie Hansen å sette sprøyter i begge knærne rett før jul. Dette gjør at han kommer seg gjennom mesterskap og holder ut sesongen.

– Jeg har ikke fått sprøyter denne gangen, og det er jo positivt. Grunnen kan være at jeg var skadd i sesongoppkjøringen og ikke fikk så hard belastning da, sier han.

Han forlater økonomisk kriserammede Midtjylland til sommeren. – Alle spillerne kunne blitt fristilt nå om de ville, men jeg synes ikke det er riktig å forlate et synkende skip midt i sesongen, sier Espen Lie Hansen til NTB.

Dersom Norge klarer minst uavgjort mot Østerrike, er plassen i hovedrunden garantert sikret og to poeng blir med dit.

Frankrike er storfavoritt mot Hviterussland tirsdag og reiser etter all sannsynlighet videre i EM med fire poeng i ryggen.

Lie Hansen har bare fått 18 spilleminutter (stort sett forsvar) hittil i mesterskapet. Østerrike kan bli kampen der klubbnomaden skyter inn EM-formen. (NTB)

Mer fra Dagsavisen