Roger Finjord ble presentert på Ullevaal onsdag. FOTO: JON OLAV NESVOLD/NTB SCANPIX

Overtar kvinnelandslaget

Roger Finjord overtar som landslagssjef for fotballkvinnene etter Even Pellerud. Han har vært assistenttrener på landslaget og er takknemlig for tilliten.

Av Odd-Sølve Grannes

ULLEVAAL STADION: – Det er ikke så mange som i løpet av et liv får muligheten til å lede et av Norges to store flaggskip. Etter å ha diskutert med familien og de rundt meg, valgte jeg å takke ja til jobben, sier Finjord til NTB.

– Når de velger å ansette meg, velger de kontinuitet og å ta med seg videre det arbeidet som er gjort under Pellerud, men samtidig tenker de nytt. Det er jeg veldig, veldig glad for, fortsetter han.

Avtalen med Norges Fotballforbund ble klar tirsdag, og onsdag understreket den nye landslagstreneren at Norge må klare og utvikle seg i takt med motstanderne.

– Utviklingen går enormt fort. Derfor må vi jobbe i takt med de andre lagene. Vi må utvikle tydelige rollekrav på det norske landslaget, og bli enda bedre fysisk.

Kontinuitet

Pellerud trakk seg fra jobben fordi han mangler motivasjon og energi til å fortsette som landslagssjef. Det var Pellerud selv om brakte Finjord til landslaget som sin assistent i januar 2013.

– Vi kommer til å ta med oss mye av det som har vært til nå. Men vi skal bli bedre på å verne om ball, og kunne diktere kampen med ball. Vi skal klare å løpe enda fortere, og enda litt oftere, sier Finjord om hva som kan forventes når han overtar som hovedtrener.

Fokuset for 42-åringen ligger på å utnytte det momentet han mener kvinnefotballen har fått de siste årene.

– Det er store nasjoner som bruker mer ressurser på kvinnefotball, og som kommer nærmere oss. Vi skal ikke ha for mye respekt for motstanderne, men samtidig skal vi være ydmyke og se hva slags retning vi må ta, sier Finjord.

Brennende engasjement

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har stor tro på Finjord som landslagssjef.

– Han har faglige og pedagogiske kvaliteter, samt et ekstremt brennende engasjement. Han representerer i tillegg den kontinuiteten som Even har jobbet inn og som vi vil ta vare på, samtidig har han klare tanker om fornyelse, sa Semb om Finjord på en pressekonferanse onsdag.

Norge skal spille OL-kvalifisering i mars mot Sverige, Sveits og Nederland. Turneringen blir spilt i Nederland. I VM røk Norge ut i åttedelsfinalen. Finjord gleder seg til å ta fatt på kvalifiseringen.

– Det blir kjempespennende, og det er jentene som er i fokus her. Når man sier ja til denne jobben, er det fordi man har tro på de jentene vi har med oss. Vi mener at vi kan få ut potensialet deres, og hente internasjonale medaljer.

– I OL-kvalifiseringen er vi fire lag som ligger jevnt på FIFA-rankingen, som alle kjemper om en plass. Derfor må vi sørge for at vi er best når vi kommer til mars, fortsetter han. (©NTB)