Karsten Warholm hadde full kontroll i en semifinale han ledet til rett før målstreken.

Overbevisende Warholm legger finale-taktikken

Karsten Warholm går for gull på VM-finalen på 400 meter hekk. Norges største medaljehåp ble nummer to i sitt semifinaleheat med tiden 48,43 mandag. Finalen avvikles onsdag kveld.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

21-åringen fra Ulsteinvik er dermed blant de åtte finalistene som skal kjempe om edelt metall onsdag kveld med start 22.33.

Warholm var åtte hundredeler bak regjerende OL-mester Kerron Clement fra USA. Han er også verdensmestre to ganger.

–Det er en jobb som skal gjøres, og det gjelder å være litt ydmyk oppe i det hele. Jeg er sikret åttendeplass, og så får vi ta det derfra, svarte Warholm på spørsmål om sjansen til å ta en medalje.

– Jeg gikk hardt ut som jeg alltid gjør, og jeg synes det var greit å ha det forspranget. Jeg tenker ikke så mye på enkeltpersoner før finalen. Det vil ingen spare på noe.

Olympisk 800-metermester Vebjørn Rodal mente Warholm gikk brutalt ut. NRK-eksperten beskrev ungguttens løp som «teknisk godt»

– Jeg har mer inne, men finalen blir en kamp helt inn, sa Clement til NRK.

Fire løpere fra Warholm-heatet gikk til finalen.

Seks

Norge har totalt plukket seks VM-gull i friidrett. Går finalen Warholms vei kan han bli tidenes første mannlige utøver som blir norsk verdensmester på løpebanen.

Warholm har vært i støtet de siste månedene. I juni knuste han sin egen norske rekord på 400 meter flatt fra 46,10 ned til sterke 44,87. Under Bislett Games senket han så sin egen rekord på spesialdistansen 400 meter hekk fra 48,49 til 48,25.

Tre dager senere tok han sin annen strake Diamond League-seier, denne gangen i Stockholm.

Under U23-EM løp Warholm inn til gull på 400 meter hekk, mens det ble sølv på 400-meteren.

Dette er resten finalemotstanderne med tider i semifinale:

TJ Holmes (USA, 49,12), Kariem Hussein (Sveits, 49,13), Juander Santos (Den dominikanske republikk, 48,59), Kemar Mowatt (Jamaica, 48,66), Abderrahman Samba (Qatar, 48,77) og Yasmani Copello (Tyrkia, 48,91).