Ski

Østberg beste norske bak suverene Nilsson

Ingen av de tre norske finaleløperne klarte å hamle opp med overlegne Stina Nilsson. Ingvild Flugstad Østberg ble firer i Tour de Ski-sprinten i Val Müstair.

Gjøvik-løperen hadde ingen sjanse mot Nilsson. Den svenske superstjerna tok føringen fra start i finalen og utklasset motstanderne i de sveitsiske løypene. Hun rykket omtrent halvveis i løpet, og ingen hadde noen som helst mulighet til å følge etter.

Mot mål kunne hun ta det med stor ro, og hun gikk over målstreken hele 2,27 sekunder foran Sophie Caldwell. Jessica Diggins tok 3.-plassen.

Østberg ble nummer fire og var 3,54 sekunder bak vinnertiden.

Maiken Caspersen Falla tok 5.-plassen, mens Lotta Udnes Weng ble nummer seks i den omdiskuterte og krevende sprintløypa.

Mange videre

Selv om det ikke ble noen nordmenn på pallen, var det en solid opptur for de norske kvinnene etter at ingen klarte å ta seg til finalen i Toblach-sprinten lørdag.

I det første semifinaleheatet gikk Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Østberg og Nilsson. Den svenske stjerna gikk styggfort og parkerte konkurrentene. Sophie Caldwell var nærmest, mens Østberg ble firer og gikk videre på tid.

Falla og Lotta Udnes Weng gikk videre fra sitt semifinaleheat, mens tvillingsøsteren Tiril Udnes Weng røk ut.

Weng falt

Heidi Weng har hatt en varierende sesongstart, og tirsdag gikk hun på en liten smell. 27-åringen falt like før slutt i sitt kvartfinaleheat og røk dermed ut. Hun pådro seg smerter i den ene tommelen.

– Jeg får håpe bare at den ikke er brekt, sa hun etterpå.

Hun tror hun stiller til start også i onsdagens 10 kilometer.

– Jeg kommer til å stille selv om den er brekt, ikke tenk på det.

Også for Mari Eide og Kari Øyre Slind ble det stopp i kvartfinalen, mens Anna Svendsen og Silje Øyre Slind røk ut i prologen.

Onsdag går kvinnene 10 kilometer klassisk med fellesstart i Oberstdorf. Dagen etter er nok en 10 kilometer, da med fri teknikk og jaktstart. Touren avsluttes med to etapper i Val di Fiemme, med finalen opp monsterbakken 6. januar. (NTB)