Sport

Oslogutten O’Sullivan styrer Norge i skyggen av Sagosen

Christian O’Sullivan får ikke de samme overskriftene som Sander Sagosen, men 28-åringen er like fullt en nøkkelmann for et gulljagende norsk mannskap i EM.

Bilde 1 av 2

MALMÖ: De norske håndballgutta har spilt seg til et drømmeutgangspunkt før de to siste EM-kampene i Malmö. Drømmen om det edleste metallet lever i beste velgående for Christian Berges utvalgte, og én av de viktige ingrediensene i laget heter Christian O’Sullivan (28). Bare spør landslagskollega Magnus Gullerud.

– Christian er en av de stille bakmennene. En av dem som ikke nevnes så mye. Han fyller sin oppgave – playmakerrollen – veldig godt, sier Gullerud (28).

Les også: Disse oslogutta ofrer helsa for Norge (DA+)

Tenker lag

– Han er satt litt i skyggen av eksplosive skyttere som Sander (Sagosen) og Gøran (Søgard Johannessen), men Christian er utrolig smart taktisk. Han er en god lagspiller, og tenker mer lag enn kanskje for seg selv. Det er utrolig viktig med en sånn spiller på laget, fortsetter Gullerud, som blir lagkamerat med oslogutten i tyske Magdeburg fra sommeren av.

– Det at han allerede er der, gjorde avgjørelsen lettere, sier Skarnes-gutten som i dag spiller i GWD Minden.

O’Sullivan, som har nest flest assists (13 stk.) i det norske laget bak Sander Sagosen (33 stk.), er takknemlig for rosen.

– Utrolig hyggelig å høre. Og den beskrivelsen kunne passet for ham også. Gullerud går foran i både forsvar og angrep. Det er mye likt, vi ser håndball på en veldig lik måte, sier O’Sullivan, som hadde en finger med i spillet for å få Gullerud til Magdeburg.

– Jeg snakket mye med ledelsen, og er fornøyd med at de henter Gullerud. Han passer godt inn i vårt spill i klubben, sier oslogutten.

Les også: Abelvik Rød ferdig i EM

Veien mot finale

Nå kan duoen hjelpe Norge til EM-gull. Neste kamp på programmet er mot Island tirsdag. Og allerede nå kan den norske semifinalen sikres:

Garantert norsk semifinale 1: Norsk seier over Island kombinert med at Slovenia (mot Portugal) og/eller Ungarn (møter Sverige) avgir poeng. Da de norske gutta også sikret gruppeseieren før siste kamp.

Garantert norsk semifinale 2: Norsk uavgjort samtidig som Ungarn og/eller Slovenia taper. Norge tar førsteplassen i puljen.

Skulle Norge tape mot Island, vil det ikke være mulig å sikre norsk semifinale før onsdagens kamper. Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør også i hovedrunden.

Et herrelag har ikke vunnet alle kampene i et håndball-EM siden Sverige gjorde det i 1994, da EM ble arrangert for første gang. Da vant de sju av sju. Fortsatt kan Norge vinne ni av ni kamper i dette mesterskapet.

– Vi ønsker å vinne alle kampene også i mellomspillet, ingen tvil. Da har vi alt i egne hender. Vi ønsker å gjenskape suksess hver kamp, selv om det er vanskelig, sier Christian O’Sullivan. (Dagsavisen/NTB)

Mer fra Dagsavisen