Sport

Oslo Maraton i vinden

Den voldsomme interessen for løping ser ikke ut til å ha nådd toppen. 
I år regner Sportsklubben Vidar på nytt med å sette rekord i Oslo Maraton. Denne uka bikket antall påmeldte 10.000.

- Det er veldig hyggelig å se at den positive trenden fortsetter, sier daglig leder i Vidar, Tony Isaksen.

I rekordåret 2011 stilte totalt 16.000 løpere i Oslo Maraton. Den rekorden er i ferd med å bli slettet i år. Oslo Maraton går ikke av stabelen før 22. september, så det er ingen tvil om at arrangøren ligger godt an med tanke på rekordnotering.

- Det er stor interesse for Oslo Maraton, og jeg tror den vil øke ytterligere når det går opp for folk at vi har flyttet arrangementet til lørdag. Det gjør det lettere for tilreisende å ta en helg i hovedstaden, sier Isaksen.

Interessen for løping har vært stigende de seneste årene, og det ser på ingen måte ut til at utviklingen er i ferd med å stanse. Også Sentrumsløpet viste tegn til at løpsmiljøet fortsatt seiler i medvind. Der slet 7281 løpere seg til mål - over 1100 flere enn året før.

Mange distanser

Oslo Maraton er et arrangement med noe for enhver smak, og du er på ingen måte nødt til å være milsluker for å delta. I tillegg til å tilby helmaraton på 42 kilometer, er det også mulig å stille til start på både halvmaraton (21 kilometer), 10 for Grete og 3 kilometer. Også de yngste har fått sitt eget løp - Barnas Maraton - som er et løp på 500 meter på Rådhusplassen.

Denne uka reiser Oslo Maraton ut på turné til elleve campingplasser på Østlandet og Sørlandet. Målet er å rekruttere enda flere til folkefesten i hovedstaden.

Flere kvinner enn før

I årets utgave av arrangementet er det flere interessante poeng. Det blir også spennende å se om flertallet blir kvinner.

For øyeblikket er kvinne­andelen 49,17 prosent, mens andelen menn er 50,83 prosent. Kvinnene kommer også til å sette rekord med tanke på antall påmeldinger til maraton­øvelsen. Der er 22 prosent av de 2.000 påmeldte kvinner, og det er rekord. Maratondistansen har for øvrig et tak på 3.000 deltakere.

Svensker og tyskere

Oslo Maraton er også blitt et arrangement som har økt i anseelse utenfor landets grenser. Påmeldingstall til nå viser at det stadig kommer flere personer med adresse utenlands.

Av deltakerne fra utlandet er det til nå kommet inn flest påmeldinger fra adresser i Sverige. Svenskene har 227 løpere påmeldte til nå - omtrent to prosent av det totale antallet. Men også tyskerne stiller sterkt. Til nå har hele 135 løpere fra Tyskland meldt sin ankomst.

De fleste utlendinger deltar på maraton. Der er fire prosent av alle påmeldte utlendinger.

Tony Isaksen er glad for at Oslo Maraton er et attraktivt arrangement også utenfor Norge.

- Vi gjør stadig nye grep for å gjøre arrangementet mer internasjonalt og med hele 72 nasjonaliteter allerede, lover dette godt, sier Vidars daglige leder.

are.kolstad@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen