Sport

Oslo-lagene tror på Frankrike

Det er langt fra norsk 2. divisjon til en VM-finale i fotball. Men trenerne til Kjelsås, KFUM, Grorud og Skeid har klare oppfatninger om hvordan finalen vil se ut.

Av Haakon Thon

Vi har spurt trenerne for Oslo-lagene i 2. divisjon om hvilket lag de tror og hvilket lag de håper vinner VM-finalen mellom Frankrike og Kroatia søndag.

Eirik Kjønø, Grorud:

- Jeg tror Frankrike vinner VM- finalen. Mest fordi de har en ekstra hviledag og Kroatia har nå spilt to kamper på 120 minutter. Men Frankrike har også et bedre lag og flere matchvinnere. Frankrike har muligheten til å tilpasse laguttak og taktikk til hvem de møter og stilling i kamp, det så vi sist mot Belgia også. Det er en stor styrke.

- Det er ikke så viktig for meg hvem som vinner. Jeg håper på en åpen og morsom kamp. Hvis jeg må velge et lag så blir det nok Frankrike, fordi jeg liker spillerne og treneren bedre.

Jørgen Isnes, KFUM:

_ Det er fristende å si Kroatia etter å ha sett årets VM hvor én etter én stornasjon har blitt slått ut.

_ Allikevel er tror jeg mest på Frankrike. De har individualister som avgjør kamper i begge ender. Der hvor en svikter, står en annen fram.

_ Kroatia er nok noe mer avhengig av enkeltspillere. Samtidig er det noe veldig stødig over Frankrike. De er kompakt som lag og har en fryktelig kontringskraft i spillerne deres. Det blir spennende å se hva slags kampinngang det blir på disse lagene, men vil nok tro at det blir Frankrike som blir det førende laget.

- Til denne kampen går jeg med åpent sinn. Håper virkelig det beste laget vinner. I løpet av VM synes jeg det har vært Frankrike og lander dermed på det. I en enkelt kamp som finale kan alt skje, men jeg må si jeg blir skuffa hvis ikke Frankrike tar hjem dette.

Eivind Kampen, Kjelsås:

- Det aller meste peker i retning Frankrike. Lucas Hernández og Griezmann er grunner nok. Så hjelper det fælt med Varane, Umtiti, Kante og Mbappe.

- Jeg er egentlig litt likegyldig til hvem som vinner. Men kanskje det hadde vært moro med Kroatia da. Det hadde vært utrolig kult om Luka Modric kunne løftet VM-trofeet. Gjør han det kan han også vinne gullballen. Det hadde vært sinnssykt gøy om en midtbanespiller hadde brutt rekken til Messi og Ronaldo.

Tom Nordlie, Skeid:

- Hjertet sier Kroatia, hjernen Frankrike. Franskmennene har en hviledag mer, men de har bare imponert meg i en kamp i dette VM, mot Argentina.

- Det er kult når underdogen vinner, og Kroatia er en ballnasjon av rang. Luka Modiric er symbolet på det. Jeg holdt en gang et foredrag i Dubrovnik, og det slo meg at nesten alle barn jeg så hadde en ball under armen, enten det var fotball, håndball eller basket. De har dette i blodet. Hvis Modric og Perisic lykkes i finalen, kan de ta det.

VM-finalen har avspark klokka 17.00 på Luzjniki stadion i Moskva. Den sendes på NRK1.

Mer fra Dagsavisen