Sport

Oslo 2022 i IOC-møte

OL 2022: Allerede 8. juli kan Oslo bli vraket fra OL-kampen om 2022. Men det inntrykket fikk ikke Oslos søkerkomité i går.

I går holdt IOC videokonferanse for hver av de fem søkerbyene til vinterlekene i 2022. Beijing, Almaty, Lviv, Krakow og Oslo er fortsatt med i feltet. Men når IOCs eksekutivkomité møtes i Lausanne 8. og 9. juli kan to eller tre av kandidatene bli fjernet. Antakelig ønsker IOC seg maksimalt tre byer i finalefeltet.

- Vi opplevde dette som positivt, vi hadde et kvarter til å utdype vår søknad og deretter svare på spørsmål, sier leder av Oslo 2022, Eli Grimsby til Dagsavisen.

Også søkerkomiteens leder, Stian Berger Røsland, NIFs generalsekretær Inge Andersen og tre andre var med på møtet.

Hva IOC spurte om, vil ikke Grimsby ut med, men hun mener spørsmålene var relevante.

Alle de fem søkerne hadde videokonferanse hver for seg og ingen fikk se de andres presentasjoner.

- Det er også verdt å minne om at dette er en konkurranse om å få arrangementet, sier Grimsby.

Det er knyttet usikkerhet til om Lviv (Ukraina) og Krakow (Polen) vil bli med videre. Ukraina har lagt OL-spørsmålet på is til valget er overstått 25. mai. Dagen før skal Krakow holde folkeavstemning. Ifølge meningsmålinger er polakkene imot.

Men begge byer holdt sine presentasjoner i går.

Også den politiske debatten i Norge har nådd IOC. De vil ikke legge OL til nasjoner der folket ikke vil ha det.

Dagen før presentasjonene ble det klart at NBC har kjøpt de amerikanske TV-rettighetene til alle OL fra 2022 til 2032 for 7,65 milliarder dollar (45 milliarder kroner).

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen