Sport

Osame Sahraoui om 2021: - Vil bli bedre i alt og mer effektiv

Osame Sahraoui ble et av årets funn i norsk fotball. Her er hans tanker om veien videre.

- Ja, det er vel liten tvil om at han er årets gjennombrudd i Vålerenga, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo om 19-åringens ferd via de første treningskampene i vinter til posisjonen som mer eller mindre fast i start-elleveren gjennom hele sesongen.

- Årets gjennombrudd. Jo takk for det, det er godt å høre, svarer han når Dagsavisen forteller at vi har plassert ham under den kategorien i årets sesong.

Smartere og bedre fysikk

Han mener bronsemedaljen er fullt fortjent og at laget må sikte enda høyere. Med et av hans største håp for neste år: Publikum på tribunene.

- Hva vil du selv jobbe med for å forbedre?

- Jeg er blitt smartere og mer fysisk. Men jeg stiller krav til meg selv og jeg må ta nye steg. Jeg må levere flere målpoeng, den uttellingen er jeg ikke fornøyd med i år. Men det hjalp med to mål og en målgivende i den siste kampen mot Start, sier han om sine fem mål på 28 kamper.

- Hvilken kamp i år ble høydepunktet for deg?

- Absolutt alle. Jeg elsker å spille fotball uansett hva slags kamp det er. Men den siste kampen var spesiell. Når man kommer ut der og ser fyreverkeriet da ønsker man å spille og prestere.

- Hva har Dag-Eilev Fagermo betydd for din utviking?

- Alt. Jeg ble tatt veldig godt i mot og uten ham hadde jeg ikke fått sjansen, sier Sahraoui som knapt kan vente på at den nye sesongen skal komme i gang.

Bratt stigningskurve

Det er sjelden at en ung spiller slår til i de grader uten å ha hatt lang fartstid i andre toppklubber tidligere. Han har gått den enkle veien fra Hauketo til Vålerengas aldersbestemte lag, rekruttlaget og så A-laget der han først fikk sin debut denne sesongen.

Sahraoui er brukt både på venstre kant og som indreløper og Fagermo ønsker å utvikle ham videre i begge roller.

Så er spørsmålet hvor lenge Vålerenga får beholde ham hvis denne framgangen fortsetter. Han er på blokka til en rekke klubber.

- Jeg regner med å beholde ham i hvert fall ut jauar, fleipet Dag-Eilev Fagermo i intrervjusonen etter kampen mot Start.

Mye å bygge på

Selv vi Sahraoui bare fokusere på VIF. Det er han vil prestere og han vil også oppleve et fullsatt Intility Arena som gir et helt annet inntrykk enn de 200 som har vært der under kampene til nå.

Men de som har fått sjansen har klart å skape en solid atmosfære.

Nå håper norsk-marrokaneren at hele Vålerenga vil bygge videre på denne bronse-sesongen. Neste år skal laget ut i Europacup.

10. januar får Sahraoui og de øvrige VIF-spillerne vite neste års kampplan, men spillerne må holde seg i ferie en uke lenger enn det. Og så er alle spent på hvordan neste års spillerstall vil bli seende ut.

Men nå er spillerne pålagt ferie fram til 18. januar.

Mer fra Dagsavisen