Sport

Optimisme på Manglerud etter ny seier: – Vi skal ta igjen Narvik

GRÜNER - MANGLERUD STAR 2-5 (1-1, 1-3, 0-1): Manglerud Star-trener David Livingston tror de kan de igjen både Narvik og Sparta, etter at Grüner ble slått søndag.

Grünerhallen (Dagsavisen): Manglerud Star kjemper en intens kamp for å nå sluttspillet i ishockey, og etter søndagens 5-2-seier borte mot Grüner står Oslo-klubben med fire seire på de fem siste kampene. Det gir grunn til optimisme.

Tidligere på dagen tok Narvik tre poeng mot Sparta, hvilket fører til at Manglerud Star nå er fire poeng bak Narvik, og ni bak Sparta i kampen om å nå en sluttspillplass.

MS-trener David Livingston tror det er mulig å passere begge, til tross for at det mest positive med søndagens kamp var resultatet. Prestasjonen i Grünerhallen lot han seg ikke imponere av, men understreket at det var poengene som fremfor alt var viktigst.

– Takk og pris for at det er over, pustet Livingston lettet ut da Dagsavisen møtte han like etter kampslutt.

– Vi var slurvete, og vi jobba ikke godt nok hverken fysisk eller mentalt, men vi vinner, og så går vi videre. Det er det viktigste, sier Livingston før han optimistisk ser framover:

– Vi skal ta igjen Narvik! Og kanskje Sparta også. Det er tre kamper, tre seire, så er vi forbi dem. Vi ønsker å slå dem (Sparta) innbyrdes også.

Viktige kamper

For Manglerud Star venter nå hjemmekamp mot Stjernen torsdag, før et nytt byderby venter i Furuset Forum mot Vålerenga, om en uke. Deretter tar de imot Sparta på egen is, før Narvik venter i nord. Det er en spennende tid i vente for hovedstadsklubben.

Og det første steget ble tatt i dag, da de gikk seirende ut av en hall der de historisk har slitt. I sesongens første møte på Grünerløkka vant vertene 3-2, og på spørsmål fra Dagsavisen om når MS sist slo Grüner svarer Livingston følgende:

– Jeg har ingen anelse. Jeg har aldri kommet hit og vunnet før tror jeg.

MS-back Christer Simonsen hadde imidlertid kontroll på historien da Dagsavisen møtte han utenfor hallen litt senere.

– Det sjekka jeg faktisk før kampen i dag. Det var i 2016, smiler han.

Det skal legges til i historien at lagene ikke har møtes siden 2016, men historisk har MS slitt på «løkka», og har blant annet tapt treningskamper der da Grüner spilte i 1. divisjon, mens MS var i eliteserien. Den gang begge lagene kjempet i 1. divisjon var det som regel lite å ta med seg hjem for Manglerud Star da også. Det var et lite spøkelse de rett og slett tok livet av søndag.

– De har ingen plan

Vi lar Livingston forsøke å forklare hvorfor det er vanskelig å spille mot Grüner i Grünerhallen.

– Det er vanskelig å spille her. De spiller ikke noe system, de kjører rundt uten noen idé om hva de vil gjøre, og det er alltid vanskelig å spille mot slike lag, for det er ikke noen rød tråd i spillet deres, sier Livingston, og legger ti at han tror det ville sett annerledes ut om kampen ble spilt på Manglerud:

– Hadde vi spilt hjemme ville vi drept denne kampen. Men det er noe psykologisk med å komme hit, og det er det for mange lag. Vålerenga klarte det, men de får det alltid til mot de dårlige lagene. Jeg vet ikke hva det er, men de er gode på det. Hadde vi spilt hjemme i dag ville jeg ikke vært nervøs i det hele tatt. Men hver gang jeg kommer hit blir jeg nervøs, sier han, og legger til:

– De scorer på de kontringene og sjansene de får. Når vi skaper lignende muligheter bommer vi, sier han oppgitt.

God start av Grüner

Og kampen søndag startet på verst tenkelige vis for MS, som pådro seg to tidligere utvisninger, og i spille fem mot tre sørget Robin Olsen-Syversen for 1-0 til Grüner.

Grüner var det førende laget innledningsvis, og hadde MS i kne, men da vertene pådro seg en utvisning selv etter snaue fem minutter spill, inviterte de MS tilbake. Helt på tampen av fem mot fire-spillet utlignet Corey Elkins for Manglerud Star, og det resultatet sto seg ut perioden.

Starten på andreperiode var ikke mye bedre for Manglerud Star, den eneste framgangen var at Grüner ikke fikk pucken i mål, men igjen slet Manglerud Star med å skape trykk mot Grüners mål. Mange enmannsforsøk gjorde jobben enklere for Grüner, og det var lite å si på at vertene igjen tok føringen etter drøye åtte minutter, signert Rolf Thomas Aastad.

Tre kjappe

Nok en gang var det en Grüner-scoring som skulle til for å skjerpe MS-gutta, og etter snaue 12 minutter spill av andre periode sørget Steffen Ratejczak for 2-2, og i løpet av tre minutter og tolv sekunder var MS to mål foran etter scoringer av David Booth og Kjetil Martinsen.

Helt friskmeldte var de likevel ikke.

– Dere sliter med å komme dere inn i offensiv sone, og stoppes ofte på blålinja deres. Det savnes at dere forsøker å gjøre ting litt enklere. Korte, tryggere pasninger, og hvis det ikke lykkes; kanskje legge noen pucker dypt og jobbe derfra. Var dette noe dere snakket om i pausene?

– Det var det vi kjefta på dem for å ikke gjøre. Så nå sier du akkurat det vi snakka om, og kjefta i pausene. Vi er enige, det er det som gjorde oss oppgitte i dag også, ler Livingston.

Avslutta solid

Men med 4-2 inn i tredje periode så det likevel bra ut for Manglerud Star, og da David Booth satte sitt andre for kvelden, fem minutter ut i perioden virket det greit for gjestene, som spilte trygt og godt ut kampen, og til slutt kunne dra i land alle tre poengene.

– I tredje periode gjør vi det OK. Vi går tilbake til systemet vårt og stopper dem, og passer på at vi har nok folk på rett side hele tiden, oppsummerer Livingston kjapt.

«OK» var også betegnelsen han ville gi hele kampen sett under ett også.

– Det var OK. Denne kampen er en snubletråd for oss. Og det vet vi, så disse kampene er vanskelige for oss. De er vanskelige for mange lag i ligaen, understreker han.

– Dette er kamper som vi skal vinne, og må vinne. Det er forventet. Det er ikke noe å glede seg spesielt mye over, men vi gjorde jobben, og nå går vi videre.

To sider av samme kamp

Livingston har imidlertid forståelse for at kampen var tung å tape for Grüner, som vant skuddstatistikken 28-23.

– Jeg tror de er frustrerte over at de ikke fikk med seg noe her, for jeg tror de føler at de spiller en god kamp og får ikke med seg noe.

– Helt motsatt av det dere føler egentlig? De føler de gjorde en god kamp og fikk ingenting, mens dere er misfornøyde med prestasjonen, men godt fornøyd med resultatet?

– Korrekt. Vi er mest fornøyde med at vi fikk med oss poengene vi kom for, avslutter han.

KAMPFAKTA

Grüner – Manglerud Star 2-5 (1-1, 1-3, 0-1)

Grünerhallen: 195 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (2.14) Robin Olsen-Syversen (Sean-Michel Sunnqvist, Håvard Steen), 1-1 (6.39) Corey Elkins (Håkon Nilsen, Anthony Michael Bretzman).

2. periode: 2-1 (28.11) Rolf Thomas Aastad (Jonatan Wik, Fredrik Jørgensen), 2-2 (31.58) Steffen Ratejczak (Joachim E. Hermansen, Ludvig Steenberg), 2-3 (32.37) David Jonathan Booth (Emil Frøshaug, Christer Simonsen), 2-4 (35.10) Kjetil Martinsen (Bretzman).

3. periode: 2-5 (45.15) Booth (Craig Joseph Puffer).

Utvisninger: Grüner 4 x 2 min., Manglerud Star 8 x 2 min.

Mer fra Dagsavisen