Oppvisning av Chelsea og Hazard

(Chelsea - Everton 5-0). Eden Hazard viste gamle mestertakter da Chelsea tok over tabelltoppen i Premier League med en solid 5-0-seier over Everton lørdag.

Av Anders Møllersen

Belgieren sendte først hjemmelaget i ledelsen på lekkert vis. Deretter var han arkitekten bak 2-0-målet til Marcos Alonso knapt ett minutt senere.

Midtbanespilleren var tredje sist på ballen da Premier Leagues toppscorer Diego Costa banket inn 3-0 like før pause, før han like så godt satte inn sitt andre for kvelden i annen omgang. Etter 65 minutter bommet Hazard alene med Stekelenburg, men på returen dukket Pedro opp og sikret 5-0-seier.

– Det var en fantastisk seier. Vi scorer fem vakre mål og kunne scoret flere. Jeg koser meg og liker å spille fotball om dagen, og vi er et lag som skaper mange sjanser og scorer mange mål, sa Hazard til BT Sport.

Chelsea tok med de tre poengene over tabelltoppen fra Manchester City, som spilte 1-1 mot Middlesbrough tidligere lørdag. Arsenal og Liverpool har muligheten til å gå fordi Antonio Contes menn med seirer søndag.

Scoringsshow

– Dette er helt sikkert det beste vi har gjort. Vi skaper mange sjanser og spiller fantastisk, i tillegg holder vi nullen. Det er synd det er landslagspause fordi vi vil fortsette slik, men jeg er glad på spillernes vegne, sa Conte.

Everton lå kompakt og tettet igjen fram til det var gått et kvarter på Stamford Bridge, men så knakk Chelsea angrepskoden.

Etter 19 minutter gjenvant Diego Costa ballen før han sendte den ut til Hazard på høyre. 25-åringen dro seg innover før han banket ballen i lengste hjørnet bak Evertons sisteskanse. Det var midtbanespillerens sjette mål for sesongen.

Bortelaget rakk knapt ta avspark før Chelsea la på til 2-0. Hazard vendte bort hele Evertons midtbane før ballen til slutt havnet hos Marcos Alonso. Mellom beina til Maarten Stekelenburg satte spanjolen inn sitt første ligamål for Chelsea.

Victor Moses var nære å legge på til tre etter halvtimen spilt, men nigerianerens druser gikk i stolpen og ut.

Pedro slo til

I stedet var det Costa som kunne juble for sitt niende for sesongen. Hjørnesparket fra Hazard ble flikket videre av Nemanja Matic før Costa satte inn 3-0 til Chelsea før det var spilt 42 minutter.

Med en drøy halvtime igjen var Hazard der igjen. Maestroen spilte vegg med Pedro før han overrumplet Stekelenburg med en smart avslutning i nærmeste hjørne til 4-0.

Ti minutter senere var rollene byttet om. Pedro kom på scoringslista da han fikk en enkel jobb med å sette inn 5-0 etter en Stekelenburg-redning på Hazards skudd.

Hazard ble applaudert av banen med ti minutter igjen, og da stoppet også scoringene å komme for Chelsea. Uansett kan London-laget innkassere tre nye poeng. (©NTB)

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 11. runde:

Bournemouth – Sunderland 1-2 (1-1)

Mål: 1-0 Dan Gosling (11), 1-1 Victor Anichebe (33), 1-2 Jermain Defoe (str. 74). 11.000 tilskuere.

Rødt kort: Steven Pienaar (59, to gule), Sunderland.

Joshua King spilte hele kampen for Bournemouth.

Burnley – Crystal Palace 3-2 (2-0)

Mål: 1-0 Sam Vokes (2), 2-0 Jóhann Berg Gudmundsson (14), 2-1 Connor Wickham (60), 2-2 Christian Benteke (str. 81), 3-2 Ashley Barnes (90). 19.196 tilskuere.

Chelsea – Everton 5-0 (3-0)

Mål: 1-0 Eden Hazard (19), 2-0 Marcos Alonso (20), 3-0 Diego Costa (42), 4-0 Hazard (56), 5-0 Pedro Rodríguez (65). 41.429 tilskuere.

Manchester C. – Middlesbrough 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Sergio Agüero (43), 1-1 Marten de Roon (90). 54.294 tilskuere.

West Ham – Stoke 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Michail Antonio (65), 1-1 Bojan (Bojan Krkic) (75). 56.970 tilskuere.

Håvard Nordtveit var ubenyttet reserve for West Ham.

Engelsk mesterskapsserie fotball lørdag, 16. runde:

Aston Villa – Blackburn 2-1 (0-0)

Mål: 0-1 Sam Gallagher (54), 1-1 Jonathan Kodjia (str. 58), 2-1 Kodjia (70). 29.712 tilskuere.

Martin Samuelsen var ubenyttet reserve for Blackburn.

Bristol C. – Brighton 0-2 (0-2)

Mål: 0-1 Steve Sidwell (14), 0-2 Jamie Murphy (21). 19.096 tilskuere.

Burton – Barnsley 0-0

4913 tilskuere.

Huddersfield – Birmingham 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Elias Kachunga (69), 1-1 Lukas Jutkiewicz (73). 20.200 tilskuere.

Newcastle – Cardiff 2-1 (2-0)

Mål: 1-0 Christian Atsu (3), 2-0 Yoan Gouffran (45), 2-1 Peter Whittingham (77). 51.257 tilskuere.

Norwich – Leeds 2-3 (1-0)

Mål: 1-0 Robbie Brady (24), 1-1 Pontus Jansson (57), 1-2 Chris Wood (74), 2-2 Kyle Lafferty (88), 2-3 Ronaldo Vieira (90). 26.903 tilskuere.

Nottingham – Queens Park Rangers 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Britt Assombalonga (38), 1-1 Idrissa Sylla (85). 20.043 tilskuere.

Rødt kort: Hildeberto Pereira (71, to gule), Nottingham, Karl Henry (34, to gule), QPR.

Rotherham – Preston 1-3 (0-2)

Mål: 0-1 Jordan Hugill (22), 0-2 Callum Robinson (27), 1-2 Richard Wood (71), 1-3 Marnick Vermijl (81). 10.013 tilskuere.

Sheffield W. – Ipswich 1-2 (1-1)

Mål: 0-1 Tom Lawrence (32), 1-1 Gary Hooper (36), 1-2 Luke Chambers (87). 25.851 tilskuere.

Wigan – Reading 0-3 (0-2)

Mål: 0-1 Garath McCleary (1), 0-2 McCleary (5), 0-3 Yann Kermorgant (str. 63). 10.277 tilskuere.

Wolverhampton – Derby 2-3 (0-2)

Mål: 0-1 Tom Ince (6), 0-2 Darren Bent (15), 1-2 Hélder Costa (61), 1-3 Ince (str. 77), 2-3 David Edwards (82). 19.858 tilskuere.