Oppturen uteble for Grorud

Ullensaker/Kisa – Grorud 2–1 (2-0). Grorud trengte en opptur lørdag etter bare én seier på sine siste ti kamper, men Ull/Kisa forlenget den vonde rekken for Eirik Kjønøs mannskap. To presise innlegg gjorde utslaget.

Tidligere denne uken skrev Dagsavisen om Groruds skademareritt. Laget gikk dessuten inn i bunnkampen borte mot Ull/Kisa med en svak formkurve. Etter lørdagens nederlag har Grorud fire strake tap og kun én trepoenger på sine elleve siste i 1. divisjon. Grorud har nå falt ned til kvalikplass med sine 24 poeng.

Grorud gjorde tre endringer fra tapet mot HamKam sist – Kristian Novak, Kevin Mankowitz og Nikolai Hristov kom inn for Geirald Meyer, Christos Zafeiris og Fabian Ness. Og gjestene truet Kisa fra start av. Både Leo Cornic og Oscar Aga yppet seg foran kassen, men uten å få uttelling.

Grorud førte an det første kvarteret, men så kom hjemmelaget mer med. Etter 24 minutter sto det 1-0 til Ull/Kisa. Henrik Kristiansen tok et frispark ute på høyresiden, fant venstreback Vegard Kongsro inne i boksen og fikk se sistnevnte styre ballen inn i nettmaskene med pannebrasken.

Sløste

Grorud lot seg ikke ryste. Laget fikk to kjempemuligheter til å utligne få minutter etter. Først kom Nikolai Hristov seg fri på venstre og slo inn, men avslutningen til Aga fra kloss hold ble klarert på streken av målscorer Kongsro. Like etter fikk gjestene en gigantisk dobbelmulighet etter et skudd fra Trace Murray, men også denne gangen slapp vertene med skrekken etter et panisk øyeblikk foran eget mål.

Og der Grorud mislyktes, skjedde det motsatte for vertene. Minuttet før pause serverte Kristoffer Ødemarksbakken en nydelig ball inn i boksen fra høyresiden, og Ole Andreas Nesset nikket kontrollert inn en viktig tomålssledelse for Ull/Kisa. Målet kom på et verst tenkelig tidspunkt for Grorud og trener Eirik Kjønø.

Grorud fortsatte sjansesløseriet etter hvilen. Sindre Osestad fikk en kjempemulighet fra drømmeposisjon inne i boksen etter et drøyt minutt i 2. omgang, men Ull/Kisa-keeper Stefan Hagerup vartet opp med en strålende redning.

Straffespark

Ull/Kisa kom til en god mulighet fem minutter etter, men skuddet fra Martin Torp ble fint slått unna av Groruds burvokter Mats Viken.

Etter en times spill fikk Grorud straffespark etter en episode i Ull/Kisa-boksen. Dommer dømte først frispark utenfor 16-meteren, men etter å ha konferert med assistentdommer ble dette omgjort til straffe. Straffesparkspesialisten Oscar Aga fikk muligheten, og fra elleve meter plasserte han ballen sikkert inn i nettmaskene. Dermed 1-2 og nytt Grorud-håp.

Men etter reduseringen holdt vertene hodet kaldt, og nektet Grorud-spillerne rom og sjanser. Eirik Kjønø kastet alt fram mot slutten og forsøkte å mane mannskapet sitt til en sluttspurt, men Ull/Kisa holdt unna og sikret alle tre poengene.

Grorud må forsøke å reise seg til onsdagens hjemmemøte med Åsane. Da må de klare seg uten Preben Mankowitz, som fikk gult kort lørdag og må sone karantene.

Ull/Kisa – Grorud 2-1 (2-0)

200 tilskuere

Mål: 1-0 Vegard Kongsro (24), 2-0 Ole Andreas Nesset (45), 2-1 Oscar Aga (str. 61).

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre.

Gult kort: Morten Sundli, Christian Aas, Ull/Kisa, Preben Mankowitz, Grorud.

Ull/Kisa (4-3-3): Stefan Hagerup – Ole Kristian Langås, Steffen Jenssen, Morten Sundli, Vegard Kongsro – Martin Torp (Sverre Økland fra 87.), Christian Aas, Henrik Kristiansen – Elias Sebastian Solberg (Ole Breistøl fra 63.), Ole Andreas Nesset (Edin Øy fra 75.), Kristoffer Ødemarksbakken (Fredrik Holmé fra 87.).

Grorud (4-4-1-1): Mats Viken – Leo Cornic, Kristian Novak (Saadiq Faisal Elmi fra 83.), Geirald Meyer, Trace Akino Murray – Sindre Osestad, Kevin Mankowitz (Omar Bully Drammeh fra 58.), Martin Høyland, Nikolai Jakobsen Hristov (Thomas Elsebutangen fra 58.) – Preben Mankowitz – Oscar Aga.

1. divisjon fotball menn lørdag, 22. runde:

Strømmen – Raufoss 3-2, Åsane – KFUM Oslo 1-1, HamKam – Sogndal 2-1, Jerv – Øygarden 4-2, Kongsvinger – Ranheim 1-0, Stjørdals-Blink – Tromsø 4-2, Ull/Kisa – Grorud 2-1.

Spilles søndag: Lillestrøm – Sandnes Ulf.