Opptur for Strømsgodset

(Strømsgodset - Aalesund 3-1). Iver Fossum var regissør da Strømsgodset endelig fikk en opptur igjen.

Av Jørgen Tjærnås

DRAMMEN:  Iver Fossum var toneangivende i det meste og scoret to mål da Strømsgodset lørdag vant 3-1 over Aalesund, som dermed tapte for første gang under Trond Fredriksen.

Det har vært store forventninger til 18-årige Fossum før denne sesongen, etter at han var god, men i skyggen av Martin Ødegaard sist sesong. På fotballens festdag leverte han en flott forestilling da Aalesund ble slått.

Fossum var involvert i det meste vertene skapte, og han toppet kvelden ved å score både det første og siste målet.

– Det var deilig. Jeg har ikke scoret to mål i samme eliteseriekamp før, så det var godt å gjøre det, sa hovedpersonen.

1-0 kom etter 33 minutter, på et tidspunkt da begge lag hadde hatt flere muligheter allerede. Målet kom etter flott angrepsspill. Thomas Sørums pasning til Fossum kom akkurat i rett øyeblikk, og 18-åringen plasserte ballen sikkert forbi keeper Sten Grytebust.

Et kvarter før full tid punkterte Fossum kampen da han trillet inn 3-1 lavt via stolpen.

Mentalt sterk

Etter kampen brukte trener David Nielsen store ord om matchvinneren. Han trakk fram midtbanespillerens mentale styrke, som han mener er det som skiller Fossum fra de fleste andre unge fotballspillere.

– Når det blåser som mest står Iver fram, og i dag var det helt nødvendig for oss at han gjorde det. Han drepte kampen med den tredje scoringen, oppsummerte dansken.

Også Strømsgodsets 2-0-mål kom etter flott angrepsfotball fire minutter etter 1-0. Gustav Wikheim slo ballen mellom beina på en forsvarer og til Sørum. Spissen sto helt alene og hadde få problemer med å trille ballen i mål.

Strømsgodset hadde i tillegg to mål annullert for offside, det ene satt i mål av Fossum, samt flere store sjanser før lagene gikk til pause.

Til tross for en middels seriestart med like mange seirer, uavgjort og tap, tre i tallet, har Nielsen stor tro på laget sitt. Han håper å unngå salg i sommer.

– Jeg vil fryktelig gjerne beholde dette laget. Vi ser tendenser til at vi spiller en fotball veldig få lag er i stand til. Vi er annerledes fra de andre lagene, og det er den veien jeg vil gå.

Første tap

Akeem Latifu tente håpet for gjestene da han reduserte med et skudd fra spiss vinkel etter 59 minutter. Ballen endret retning i en forsvarer og gikk i mål via stolpen. Det var fortjent etter sjanser og spill, men nærmere kom aldri gjestene.

Dermed har Trond Fredriksen tapt en kamp som Aalesund-trener, i hans femte seriekamp.

– Før pause var Godset klart best. I annen omgang var vi klart bedre i både forsvars- og angrepsspillet. Vi fikk troen da vi scoret 2-1, og kampen var jevn og åpen. Men så vippet det feil vei da de scoret sitt tredje, oppsummerte Fredriksen.

Til tross for at det ble tap for første gang under hans ledelse, klarte treneren å ta med seg noe positivt fra kampen.

– Jeg synes vi viste mye bra i annen omgang som vi skal bygge videre på. Dette er et bra lag med mange gode spillere, og vi skal jobbe hardt for å bli enda bedre.

(©NTB)

Eliteserien fotball menn, lørdag:

Strømsgodset – Aalesund 3-1 (2-0)

Marienlyst stadion: 7409 tilskuere.

Mål: 1-0 Iver Fossum (33), 2-0 Thomas Sørum (37), 2-1 Akeem Latifu (59), 3-1 Fossum (74).

Dommer: Ken Henry Johnsen, Husøy & Foynland. Gult kort: Espen Bugge Pettersen, Strømsgodset.

Strømsgodset (4-3-3): Espen Bugge Pettersen – Lars-Christopher Vilsvik, Gustav Valsvik, Marius Høibråten, Florent Hanin – Iver Fossum, Mohammed Abu, Bismark Boateng (Martin Rønning Ovenstad fra 66.) – Gustav Mendonca Wikheim, Thomas Sørum (Mounir Hamoud fra 81.), Øyvind Storflor (Bassel Jradi fra 66.).

Aalesund (4-4-2): Sten Grytebust – Akeem Latifu, Edvard Skagestad, Mikael Dyrestam, Oddbjørn Lie (Daniel Leo Gretarsson fra 61.) – Vebjørn Hoff (Torbjørn Grytten fra 78.), Michael Barrantes, Peter Orry Larsen (Thomas Skog Martinussen fra 84.), Henrik R. Bjørdal – Leke James, Mustafa Abdellaoue.