Sport

Oppsal-treneren etter tapet mot Grorud: – Jeg veit ikke om jeg når fram til spillerne lenger

GRORUD - OPPSAL 3-0 (2-0): Oppsal står fremdeles uten seier i årets 2. divisjon. Mot Grorud hadde de ikke et eneste skudd på mål, og trener Gisle Olsen føler at han ikke når gjennom til spillerne sine.

Bilde 1 av 5

Grorud kunstgress (Dagsavisen): Det var en svært resignert Oppsal-trener som møtte Dagsavisen etter søndagens kamp mot Grorud på bortebane. Gjestene fikk ingen hjelp fra bynaboen, og ligger nå sist i 2. divsjon, med to poeng.

– Grorud smeller’n rett opp, mens vi dytter ned til midtstopperen. Det er en vesentlig forskjell. Spille av deg press, eller på deg press. Det er et taktisk valg du gjør. Men nå har jeg hatt disse gutta her så mange år at jeg veit ikke om jeg når fram lenger rett og slett. Jeg sier de samme tinga 1000 ganger, men det virker ikke som budskapet når fram, sa Gisle Olsen etter kampslutt.

– Er du skuffa?

– Ja, det er litt tungt nå syns jeg. Jeg har gitt mye folk tillitt, og vi prøver å holde en lokal profil og sånn, men det går på helt basic ting. Som i sentre til hverandre, eller å spille inn i bakrom og angripe kassa. Man må treffe mål. Når man først kommer til avslutning må du kanskje treffe kassa. Vi har jo ikke et eneste skudd på mål i hele dag. Vi hadde to skudd, og ingen traff mål. Man må treffe mål, da kan skjer det noe i hvert fall, svarte en usedvanlig lavmælt Olsen.

– Solid hele veien

Og han hadde god grunn til å være skuffet etter det Oppsal presterte borte mot Grorud. Til tross for at de holdt greit følge med Grorud i starten av førsteomgang slet de med å komme til sjanser, og hjemmelaget så vesentlig hvassere ut hver gang de passerte midtstreken, og etter en halvtime satt den første for hjemmelaget. Grorud feide nedover på høyresiden, og innlegget til Ali Iqbal traff Preben Mankowitz, som enkelt dunka ballen i nettet. Snaue ti minutter senere doblet Oliver Valaker Edvardsen på nesten identisk vis, bortsett fra at oppbygningen denne gangen skjedde på Groruds venstreside. Samme mann var svært nær å sette inn nummer tre kun minuttet senere, men da sto Jacob Faye Lund i veien.

– Det var solid hele veien. Det var ikke noen tvil fra starten, gutta hadde bestemt seg for at i dag skulle vi vinne, sier Grorud-trener Eirik Kjønø til Dagsavisen, før han fortsetter.

– Oppsal er et godt lag, men har slitt litt i starten av sesongen, og er i litt poengnød, så det var viktig å ikke gi dem noe i starten. Ikke gi de troa på at det her blir en god opplevelse. Ut og score tidlig så de tenker «faen, ikke nå igjen».

Om ikke Grorud scoret veldig tidlig ga de i hvert fall ikke Oppsal troa på at det kom til å bli en hyggelig dag på jobben, og Gisle Olsen stusser over spillernes innstilling.

– I motgang merker man at med en gang vi slipper inn så er det akkurat som vi ligger under med fem. Det er jo helt feil innstilling. Det er jo drøssevis av lag som ligger under 1-0, men man trenger ikke slippe inn et til med en gang, sa Olsen litt irritert.

Fikk dødballer

Før hvilen fikk Oppsal i hvert fall noen dødballer. Men frisparkene og hjørnesparkene var enten for dårlig slått, eller så manglet det trykk inne i feltet. Det registrerte også Grorud-sjef Kjønø, og advarer mot å gi for mange dødballer i onsdagens cupkamp mot Ham-Kam.

– Vi lager for mange dødballer imot. Det har vi gjort i alle kampene så langt. Ham-Kam scorer på en eller to av de, slo han fast.

Slet med å avgjøre

Men Oppsal klarte ikke å straffe Grorud, og det ble tydeligere og tydeligere at Oppsal har mye å jobbe med. Offensivt var det tannløst, og defensivt var de fraværende. Grorud fikk enorme rom å boltre seg i, men slet med å sette den definitive spikeren i kista.

– Jeg var litt skuffa over den første halvtimen i andreomgang. Vi er ikke gode nok til å lede. Vi faller for mye i forhold til tempo og kvalitet. Vi er ikke gode nok til å variere. Det blir en jevnere kamp enn det bør bli. Og det er en fase av spillet der vi må vi forbedre oss, sier Kjønø.

– Det blir for mange angrep der vi ikke helt lykkes. Ekstremt mye positivt og bra i dag, men hvis vi er litt mer presise og har litt bedre tempo kan vi sette opp sjanse etter sjanse etter sjanse, legger han til

For Oppsal dreide det seg imidlertid i større grad om å begrense skaden, enn å gå for en redusering selv.

– Vi legger om fra 4-4-2 til 4-5-1, og da mener jeg da er du på feil vei. Da er det snakk om å begrense ting i stedet for at du tør å spille ditt eget spill, sier Olsen.

84 målløse kamper, men så ...

Spikeren skulle komme imidlertid komme, og den skulle kom fra svært uventet hold. Trace Murray hadde nemlig spilt 84 kamper for Grorud uten en eneste nettkjenning, men to minutter før slutt i den 85. dro han seg forbi på sin høyreside, og lurte ballen inn, nede i lengste hjørne. Ekstra gledelig var det også ettersom han har slitt mye med skader. Dette var kun hans andre innhopp i år.

– Han har slitt mye med skader, og har kjempa hardt helt siden sesongslutt i fjor. Han har brukt lang tid på å komme seg tilbake. Han har en muskulatur fra Jamaica som er litt annerledes enn min og din, smiler Kjønø til Dagsavisens utsendte, før han legger til:

– Det er veldig godt å få han i gang. Det sier litt om bredden i stallen her. Vi kommer til å stille en god ellever uansett. Men vi må være på vårt aller, aller beste.

Tøffere oppgaver venter

Nå venter to tre tøffe kamper for Grorud. Først Ham-Kam i cupen, deretter Åsane borte, og Kjelsås hjemme.

– Der får vi testa oss. Så får vi se hvor gode vi er. Vi har ikke vært et opprykkslag de første seks kampene, men jeg syns prestasjonene har vært gode nok til å ta poeng, og vinne hver match. Vi har progresjon, og det er det viktigste. Relasjonene og prestasjonene blir bedre hele tiden. Vi har ikke dårlig tid, sier Kjønø som tross litt pirk tar med seg mye positivt fra dagens kamp.

– Vi vinner 3-0, og er misfornøyde fordi vi mener vi burde vunnet mer, men vi må være fornøyde med tre poeng. Det er en veldig solid match, vi skaper veldig mye, scorer tre mål og slipper nesten ikke til noen ting. Det er en 90 prosent gjennomført perfekt match, forteller han.

Sliter mentalt

For Olsen og Oppsal ser det imidlertid tøffere ut. Der er det en del å ta tak i.

– Vi må jo stikke fingeren i jorda og gjøre grep i forhold til det. Vi må se på strukturen. Vi slipper inn for mye mål, og det er sånn at det laget som slipper inn mest rykker ned. Det er tusen av tusen det, sier Olsen.

– Blir dere litt feige, og tenker mer på å holde nullen enn å angripe selv fra start?

– Ja, men det går litt på selvtillit igjen da. Vi hadde 0-0 mot Fram som er et helt ordinært lag egentlig, også taper vi 4-1. Det går litt på hva du har oppi her da, sier Olsen og peker mot tinningen.

– Men det er utrolig hvor fort det snur i fotball da, avslutter han med et lite smil.

Øvrige resultater 2. divisjon avdeling 2:

Mjølner - Kjelsås 1-3
Bærum - Alta 3-1
Fram - Senja 6-1
Sotra - Asker 1-0
Florø - Elverum 2-0

KAMPFAKTA

Grorud - Oppsal 3-0 (2-0)
Grorud kunstgress: 162 tilskuere.
Dommer: Andre Holtar Arnholt.
Assistentdommere: Sonia Khan og Yahya Swajet.

Mål: 1-0, Preben Mankowitz (29), 2-0 Oliver Valaker Edvardsen (38), 3-0 Trace Murray (88).
Gult kort: Fabian Ness, Grorud.
Mats Paulsberg, Ismar Dizdar, Mats Brændvang, Håkon Wæhler, Oppsal.

Grorud: Emil Gundelach Ødegaard - Ali Iqbal (Trace Murray, 73), Glenn André Harviken, Emilio Jørgensen Garcia, Fabian Ness - Elias Kristoffersen Hagen, Faysal Ahmed (Martin Høyland, 61), Kevin Mankowitz, Vetle Skåttun (Thomas Elsebutangen, 65) - Preben Mankowitz, Oliver Valaker Edvardsen.

Oppsal: Jacob Faye Lund - Mats Paulsberg, Nicholas Edgren, Thomas Rath Hasle, Kristoffer Hagen - Håkon Wæhler, Adrian Fritzøe Østmann (Eirik Johansen Baugstø, 64), Ismar Dizdar (Mats Brændvang, 64) - Lasse Bransdal, Dreni Ademaj

Mer fra Dagsavisen