Sport

Oppsal reddet poeng på overtid i premieren: – Det betyr ekstremt mye

(Oppsal - Florø 2-2). Oppsal hadde stø kurs mot null poeng sin første seriekamp i 2. divisjon etter opprykket, men seks minutter på overtid dukket kaptein Mikkel Klein Gulbrandsen opp, og sikret ett viktig poeng.

EKEBERG (Dagsavisen): – Det er så deilig, strålte Oppsal-trener Gisle Olsen like etter at dommeren hadde blåst av.

Kun sekunder tidligere hadde Mikkel Klein Gulbrandsen nettopp sikret hjemmelaget ett poeng, med et hodestøt på en avslutning etter et langt innkast fra Lars Hauso.

– For gruppa betyr det ekstremt mye. Fordi dem følte at dem gjorde en brukbar førsteomgang, og lå under 2-1. Jeg merka at det ble litt murring på slutten av førsteomgang. Vi korrigerer litt det i pausen og sa; det er 45 minutter av første serierunde. Vi kan ikke begynne å skylde på hverandre da, forklarer Olsen.

– Jeg syns dem responderte bra på det vi ble enige om, legger han til.

Hjemme på bortebane - ta med susp

Men det skulle bli en lang, og slitsom ferd mot ett poeng for Oppsal. Og allerede før kampstart kunne man lukte trøbbel for hjemmelaget i serieåpninga mot Florø.

De helblå fra Østensjø kommer til å spille store deler av sesongen (muligens hele) på KFUM Arena, ettersom Trasop skal fornyes. Og at ikke alt er som på Oppsal fikk administrasjonsansvarlig i klubben, Jørgen Grydeland erfare da han minutter før avspark fikk kjenne kreftene til vanningsanlegget på Ekeberg akkurat der det gjør vondest.

En klissvåt, kald, og litt fortumla Grydeland fikk imidlertid fort noe mer enn vårsola på Ekeberg å varme seg på. For allerede etter fem minutter satt sesongens første, signert fjorårets toppscorer Lasse Bransdal. Oppsal spilte godt, og etter ti minutter var Bransdal på farten igjen. Men hodestøtet gikk til side for mål. Også Adrian Fritzøe Østman var nær ved å doble ledelsen på et frispark. Så sa det stopp.

To kjappe

Florø spiste seg mer, og mer inn i kampen, og etter 32 minutter kom utligninga. Fem minutter senere var gjestene i ledelsen. En ledelse de holdt inn til pause.

– Man ser at man blir straffa på det nivået her med en gang. To fine mål av dem, det går fort. Bang – bang, nesten ishockeymål, sier Olsen som helst skulle vært foruten mål nummer to imot.

– Første syns jeg var et greit angrep. Du Må regne med at motstanderen får til noe offensivt. Men når du ligger med tre mann på riktig side av ballen og han snubler seg gjennom de tre, da har vi ikke gjort leksa vår. Da må du lage frispark, slår Olsen fast.

Andreomgangen starta som den første slutta. Med ganske lav intensitet, og få sjanser. Men Oppsal turte stadig å stå høyere i banen, og lyktes stadig i langt større grad.

– Vi bestemmer oss at vi skal stå høyere og føre matchen mer i andreomgang, og det syns jeg vi gjør. Dem har et par fine overganger og sånn, men det er jo naturlig. Dem er et godt lag. Men allikevel så tør vi å stå høyt, vi tør å føre matchen. Kanskje uteblir de store målsjansene litt, helt fram til vi får han Hauso med lange innkast, oppsummerer Olsen godt.

Lange innkast

Oppsal hadde slitt med innleggskvaliteten hele kampen. Da ble det farligere etter at Hauso kom inn i det 84 minutt for å kaste lange innkast. Da begynte det straks å skje litt mer, også inne i Florø sin 16-meter.

– Vi satt på litt spillere som har x-faktor, Hauso kan kaste langt ikke sant, og duellkraft i Adra, forklarer Olsen.

Med stadig mer trykk, og dueller i, og rundt Florøs boks begynte man å ane en sen utligning. Men den lot vente på seg. 96 minutter sto det på kampuret da Oppsals beste spiller fikk æren av å stange inn ett poeng.

Ønsker fire lag bak seg

– Ett viktig poeng mot et bra lag. Jeg syns Florø er et OK lag. Jeg tror ikke de rykker opp, men de kommer til å ligge på øvre halvdel. De ønsker nok selv å ligge topp fire, men jeg tror de havner et sted midt på tabellen, er Olsens vurdering av motstanderen.

Hva så med Oppsal? Hvor havner de?

– Vi ønsker å ha fire lag bak oss. Internt har vi en litt høyere målsetting. Men jeg tror vi skal fokusere på første halvdel nå først, og så kanskje legge en ny plan halvveis, forteller Olsen.

Oppsal har gode muligheter til å raske med seg poeng også i neste runde. Da møter de Mjølner borte.

– Vi skal ha poeng i hvert fall, slår Olsen fast.

– Men gode muligheter for seier?

– Jeg øyner større muligheter for tre poeng der oppe. Men du får ikke noe gratis her. Alle laga i divisjonen kan ta deg. Så hvis du gir bort sånne situasjoner som vi gjorde på de to måla dem scora, ja da …, sier Olsen ledende.

Oppsal unngikk i hvert fall smellen i første seriekamp. Så får vi se om Olsens menn kan ta ytterligere steg i neste runde.

– Jeg er kjempefornøyd, avslutter Olsen.

Oppsals lag: Jacob Faye Lund - Mats Paulsberg, Mikkel Klein Gulbrandsen, Thomas Rath Hasle, Marcus Rosendal (Lars Hauso, 84) - Håkon Wæhler (Sami Loulanti, 70), Adrian Fritzøe Østman (Wilhelm Adra, 81), Mats Thomassen Kristiansen, Ismar Dizdar - Lasse Bransdal, Kristian Bjørseth.

Gult kort: Mikkel Klein Gulbrandsen, Adrian Fritzøe Østman og Sami Loulanti.

2. divisjon, avdeling 2, første serierunde:

Alta – Mjølner 3-0, Oppsal – Florø 2-2, Fram – Elverum 3-1, Sotra – Grorud 0-1.

Spilles søndag: Asker – Kjelsås, Åsane – Senja.

Spilles mandag: Bærum – Odd 2.-lag.

Mer fra Dagsavisen