Oppsal har tatt nivået, men jevne kamper må avgjøres

(Kjelsås - Oppsal 4-3). Tre uker før seriestart i 2. divisjon har Oppsal nivået inne. Men keeperen og dagens kaptein ønsker bedre stabilitet.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Oppsal rykket opp fra 3. divisjon og møter Kjelsås og Grorud i årets 2. divisjon. Treningskampene til nå har vist at Oppsal er ajour. Mot Kjelsås i lørdagens vindfulle treningskamp ledet Oppsal to ganger, men det endte med tap.

– Ja, en frusterende annen omgang for oss. Og vi slipper inn for enkle mål. Men vinteren totalt sett har vist at det vil bli en uhyre jevn liga, sier dagens keeper og kaptein, Jacob Faye Lund.

Prøver og feiler

Målvakten med lang fartstid fra toppfotball i Lillestrøm har vært litt til og fra i treningskampene på grunn av sivil jobb, men nå ser han et Oppsal-lag med mye nytt og gammelt vokse foran ham.

Oppsal manget noen nøkkelfolk lørdag, det ble mange bytter utover i 2. omgang, men som helhet ble det en jevn kamp mot Kjelsås. Og laget skaper målsjanser, Oppsal kunne fort utlignet på to store sjanser rett før slutt.

Men Kjelsås vant annenomgangen 2-0 og hjemmelagets scoringer kom etter flotte angrep med harde innlegg og kontante avslutninger. Den siste kom fra Kjelsås-kaptein Magnus Aasarød, som igjen fronter et hardtarbeidende Kjelsåslag.

Oppsals sterkeste prestasjon i treningskampene var 2-0 over KFUM, og i lørdagens første omgang skapte de mye på Grefsen stadion.

Kjelsås kom sterkere

Rot i Oppsalforsvaret ga Kjelsås en tidlig ledelse da Jens Aslaksrud utnyttet missen.

Fjorårets toppscorer Lasse Bransdal utlignet Kjelsås  etter gode kombinasjoner ti minutter ut i kampen.

Etter halvtimen var det Mats Kristiansen som kontant headet Oppsal i ledelsen etter en corner, Kjelsås utlignet igjen ved Robin Yaw Paintsil før Adrian Fritzøe avsluttet en målrik omgang med ny Oppsal-ledelse fem minutter før pause. Også den etter dødball.

Begge lag ville mye offensivt, vindkastene skapte noen tilfeldigheter, fysisk sto lagene godt til hverandre. Men utover i annen omgang var det Kjelsås som styrte mye og scoringene som kom var fullt fortjent. Begge etter kontante avslutniner av Viktor Wikheim og Magnus Aasarød. Håberg Mjelde var servitør på begge.

Både Kjelsås-trener Eivind Kampen og Oppsal-trener Gisle Olsen er rutinerte karer i Oslofotballen og vil fortsatt prøve og feile litt fram til seriestart.

Kampen fikk gitt hver spiller i stallen en hel omgang, noe han var fornøyd med.

– Masse fint offensivt, men oppgjøret skjemmes veldig av fryktelig spill i egen boks, skriver Kampen til Dagsavisen.

Kjelsås stilte med to forskjellige ellevere i hver omgang der laget som spilte 2. omgang nok har flest spillere i en antatt første-ellever.

Seriestart om tre uker

Nettopp baklengsmålene gremmet Oppsalspillerne seg også over. Begge lag har feil å luke bort.

– Ja, det blir litt spennende hva vi starter med. Her fikk noen nye spennende juniorspillere prøve seg, sier Jacob Faye Lund, som tror hver eneste kamp i denne 2. divisjonsligaen vil bli jevn. Fordi den inneholder verken klare opprykks- eller nedrykkskandidater.

Oppsal serieåpner hjemme mot Florø (rykket ned fra 1. divisjon) lørdag 13. april, mens Kjelsås har bortekamp mot Asker dagen etter.

PS. Oppsal-keeperens yngre bror Julian Faye Lund har nylig signert for Mjøndalen på utlån fra Rosenborg og er ventet å stå i serieåpningen mot Vålerenga om en uke.

Treningskamp lørdag:

Kjelsås - Oppsal 4-3 (2-3)

Grefsen stadion: Ca. 100 tilskuere.

Mål: 1-0 Jens Bonde Aslaksrud (5), 1-1 Lasse Bransdal (10), 1-2 Mats Kristiansen (30), 2-2 Robin Yaw Paintsil (36), 2-3 Adrian Fritzøe (40), 3-3 Viktor Wikheim (71), 4-3 Magnus Aasarød (78).

Kjelsås 1. omgang: Karlsen - Ottesen, Hauge, Martinussen, Bjørnland - Hoftvedt, Mathisen, Hagen, Pedersen - Paintsil, Aslaksrud.

2. omgang: Sivertsen - Fasting, Taaje, Lund, Mjelde - Aasarød, Solli, Birkeland, Abbas - Wikheim, Idrissi.

Oppsal startet slik: Jacob Faye Lund - Nicholas Edgren, Thomas Kongerud, Ismar Dizdar, Lars Hauso - Håkon Wæhler, Mads Brændvang, Mats Kristiansen, Adrian Fritzøe - Lasse Bransdal, Kristian Bjørseth.

Oppsal gjorde bytter i løpet av 2. omgang.