Nyheter

Oppsal håper Alta-kampen var vendepunktet

Gisle Olsens Oppsal-mannskap tok nylig årets første trepoenger. Lørdag står topplaget Åsane på motsatt halvdel, og Olsen tror presset på vertene kan virke i Oppsals favør.

Oppsal kjemper i bunnen av 2. divisjon, avdeling 2, men klatret opp på seks poeng med en etterlengtet 3-1-seier mot Alta sist. Dét har gitt laget en boost.

– Vi har slitt litt i starten. Det er alltid viktig med første seier. Jeg tror Alta-seieren kan ha vært et vendepunkt for oss, sier vikarierende Oppsal-kaptein Wilhelm Osman Adra til Dagsavisen.

– Vi har hatt våre utfordringer, men vi har jobbet hardt på treningsfeltet for å løse dem. Jeg føler vi har klart det i de to siste kampene. Vi har ikke latt oss stresse av at det har buttet, fortsetter han.

Les også: Oppsal er «slemmest» i klassen, Kjelsås «snillest» (DA+)

Åsane neste

I neste runde gjester Oppsal Åsane. Hordalendingene er tabelltoer i avdelingen, to poeng bak Kjelsås som leder.

– Åsane borte blir en tøff kamp. Men vi drar for å få med oss poeng der. Vi vet at vi er underdogs, men ingen kamper er umulig å vinne. Alle slår alle i denne divisjonen. Vi har spilt uavgjort mot for eksempel Kjelsås, og vi kunne ha fort ha vunnet der. Magefølelsen er veldig god for fortsettelsen, sier kapteinen.

Trener Gisle Olsen frykter heller ikke oppgaven som venter. Han tror det mentale presset kan virke mot Åsane-spillerne.

– En tøff kamp. Åsane er en klubb som vil noe, og som i tillegg har ressurser til å gjøre noe med det. Men ingen lag skremmer meg i denne divisjonen. Åsane er klar favoritt, men samtidig er det slik at de MÅ slå oss med tanke på opprykksjakten, sier han til Dagsavisen.

Les også: Oppsal har tatt nivået, men jevne kamper må avgjøres

Viktig seier

Han er enig i at seieren mot Alta betydde mye.

– Det var psykologisk viktig. Vi hadde vært litt hektet av hvis ikke. Og spillerne leser jo tabellen, sier han.

Olsen er klar på hva som er målet for det nyopprykkede laget.

– «Pri 1» for oss i trenerteamet er å ha tre lag bak oss ved sesongslutt. Vi må skrape sammen 30 poeng for å klare det, sier han.

– Hva tenker du om fortsettelsen?

– Det blir tøft. Jeg er ikke skremt av nivået så langt, men synes kanskje at noen av de beste spillerne våre har underprestert. Bredden er litt tynn i tillegg. Mikkel Gulbrandsen, vår faste kaptein, er for eksempel ute med skade og spiller neppe mer denne sesongen, sier Olsen.

– Skal man være med på dette nivået, må klubben kanskje ta noen valg rundt det med økonomi. Vi har for eksempel ingen lønnede spillere. Kommer tre gode spillere på dette nivået til Oslo, drar gjerne én til Kjelsås, én til Grorud og en til Asker, fortsetter han.

Les også: Årets første hjemmeseier for Oppsal

Økonomi

Klubbøkonomien skaper også utfordringer for ham som trener.

– De fleste andre hovedtrenere i divisjonen er heltidsansatte. Selv driver jeg eget selskap ved siden av, uten at jeg vil bruke det som noen form for unnskyldning. Men klubben er klar over hvor vi er, og jobber for å tilnærme seg dette nivået, sier Olsen.

Utfordringer til tross, Oppsal-treneren er klar på at laget har alle muligheter til å overleve.

– 30 poeng er ikke håpløst. Vi frykter ingen, og har en fordel i at mange undervurderer oss. Da kan man slå fra «underläge». Det er større panikk i klubber som Elverum og Asker, som også er i bunnen, poengterer Olsen.

Mer fra Dagsavisen