Oppsal gjorde jobben i Gisle Olsens siste hjemmekamp, men nedrykk virker likevel unngåelig

(Oppsal-Elverum 4-1). Tre mål på ti minutter i første omgang sørget sørget for seier Gisle Olsens avskjedskamp på Trasop.

Det kan fort bli den siste 2. divisjonskampen som blir spilt på Trasop på en stund også. For til tross for 4-1-seier mot nedrykksrival Elverum er det fortsatt kun syltynn teori som kan redde Oppsal med en serierunde igjen.

Seier mot Elverum lørdag var imidlertid et møst for å i det hele tatt ha en teoretisk mulighet til å overleve.

Før kampen ble Oppsal-trener Gisle Olsen hedret for sin innsats gjennom fem suksessrike år som hovedtrener for klubben.

Tre mål på 11 minutter

Og Olsen kunne neppe bedt om en bedre avskjedspressang på eget gress, enn å slå Elverum, slik at håpet om fornyet kontrakt i 2. divisjon også ville leve inn i den siste serierunden.

Men avskjeden startet ikke så bra for Olsen, og hans menn. Erik Nordengen ga i stedet for Elverum en drømmestart med scoring etter ni minutter. Etter et drøyt kvarter utlignet imidlertid Ismar Dizdar for Oppsal, og 11 minutter senere hadde Sander Birkeland og Wilhelm Osman Adra sørget for at det sto 3-1 til Oppsal.

Thomas Eeg Kongerud økte til 4-1, og fastsatte dermed sluttresultatet fem minutter etter pause.

Syltynn teori

Dermed klatret Oppsal opp på 24 poeng, og ligger med det to poeng bak Elverum, som foreløpig også ligger på nedrykk. For å sikre plassen må Senja passeres. Derfor var det nok mange på Trasop som hadde et ekstra øye på kampen mellon Bærum og Senja. Men da var ingen hjelp å få fra naboene vest for byen.

Bærum tapte nemlig 3-1, og dermed er det tre poeng opp til Senja for Oppsal før den siste serierunden. Dermed må Oppsal slå Florø borte neste helg, mens Senja må tape hjemme for Alta. I tillegg må Oppsal hente inn målforskjellen, som nå er ni mål i favør Senja.

Skulle Oppsal for eksmpel vinne 5-0, samtidig som Senja taper 4-0, vil Oppsal passere Senja på flere scorede mål enn nordlendingene.

Samtidig som at dette inntreffer er Oppsal avhengige av at også Elverum taper sin siste kamp, hjemme mot opprykksjagende Åsane. Det finnes en teoretisk mulighet for at Oppsal kan berge plassen selv med uavgjort i den kampen, men da må Oppsal i så tilfelle vinne 14-0, for å passere Elverum. Det er lite sannsynlig.

Oppskriften for Oppsal ser altså slik ut:

1. Slå Florø borte med så mange mål som mulig.

2. Elverum taper hjemme mot Åsane.

3. Senja taper hjemme mot Alta med så mange mål Oppsal trenger for å ta igjen de ni målene de ligger bak på målforskjell.