Per-Mathias Høgmo oppfordret i går media til å kritisere ham. FOTO: TERJE BENDIKSBY/NTB SCANPIX

Oppfordrer til kritikk

SJEFEN: Man kunne nesten tro at Per-Mathias Høgmo (54) har sterke antydninger til selvpining. Hans oppfordringer virker i alle fall sånn.

ULLEVAAL STADION: Naturligvis har det ikke vært mye ros å hente etter ydmykelsen og den skuffende og flaue forestillingen på Stade de France tirsdag kveld. Men nå høres det ut som om landslagstreneren øsnker enda flere øretever.

- Det er bra med kritiske spørsmål, begynner han.

- Og dere må ikke være redde for å dra til skikkelig. Dere må våge å utfordre, er oppfordringen han kommer med etter det første pressetreffet på norsk jord etter den fatale kampen mot Frankrike.

- Men rett alt mot meg. Ikke mot de unge spillerne, fortsetter han.

Per-Mathias Høgmo forteller at landskampen mot Frankrike ble gjennomgått med spillergruppa på hotellet før treningen på Ullevaal i går formiddag. Noe av analysen som forteller hvorfor det ikke gikk mot Frankrike sånn mot Tsjekkia (2-2) er dette:

- De komponentene som lyktes mot Tsjekkia fant vi på vår høyreside med Omar (Elabdealloui), Per (Ciljan Skjelbred) og Moa (Mohammed Abdellaoue). Relasjonene mellom dem var helt avgjørende for angrepsspillet. Litt av det fikk vi til på venstresida i de siste 20 minuttene av første omgang mot Frankrike. Men på høyresida kladdet det. Og hele andre omgang er underkjent. Den ønsker vi ikke å være bekjent av. Det var angrepsspillet som sviktet da vi fikk balltap som skapte hull bakover, sier Per-Mathias Høgmo.

tor.karlsen@dagsavisen.no