Sport

Ønsker å få mer ut av King på landslaget

Landslagssjef Lars Lagerbäck vil ha en mer sjefete utgave av Joshua King. – Enig, sier Premier League-proffen.

Av Espen Hartvig

– Spillere som er veldig dyktige, sier jeg at har et ekstra ansvar i en gruppe og å kunne være ledestjerner, sier Lagerbäck. Tirsdag trente King og landslaget på Ullevaal stadion.

– Lars og Per Joar (Hansen) snakket med meg om dette i går. De fortalte hva de forventet av meg. Jeg er enig i det ute på banen selv om jeg er en litt stille person utenfor fotballen, sier King til NTB.

– Jeg er blitt 25 år, er ikke blant de yngste her og kanskje den som spiller i den største ligaen.

Bournemouth-angriperen var linket til Tottenham tidligere i sommer. Prisen skulle i så fall ligge på cirka 350 millioner kroner.

Men som det ofte er med rykter, så holder de ikke kvalitetssjekken. King er fortsatt i Bournemouth.

Der har sesonginnledningen gått tregt og bare gitt et poeng så langt. Manager Eddie Howe er plutselig ikke lenger den helt ultimate manager-wonderboyen.

Ingen mål ennå

King er uten mål etter tre kamper i Premier League denne høsten. Han scoret 16 (tre straffer) forrige sesong.

– Vi hadde uflaks mot Manchester City. Jeg er ikke bekymret selv om vi ikke har vunnet hittil, sier King til NTB om sesongstarten. Han hadde blant annet et godt skudd i stolpen mot City.

Lagerbäck har bare en fysisk sterk og rask angriper av meget god Europa-klasse i troppen. Det gjør at King så godt som er sikret plass fra start framover.

Lagerbäck spiller som regel med to angripere. King scoret for Norge mot San Marino (seier) og Tsjekkia (tap) i fjor høst.

Norge spiller VM-kval mot Aserbajdsjan fredag på Ullevaal. Tre dager senere venter den kanskje vanskeligste oppgaven av dem alle. Regjerende verdensmester Tyskland borte i Stuttgart.

Men umulig er ikke oppgaven: I 2009 gjorde Egil «Drillo» Olsen comeback som landslagstrener nettopp med utekamp i Tyskland. Den forløp utmerket med norsk seiersmål av Christian Grindheim til 1–0. (NTB)

Mer fra Dagsavisen