nedtur: Cecilie Fisterstrand (t.h.) trøster Isabell Herlovsen etter at VM stoppet mot England i fjor sommer. FOTO: BERIT ROALD/NTB SCANPIX

Omstridt laguttak i OL-kvalifiseringen

Veien til OL i Rio starter onsdag. Jentene kan gi den nye fotballpresidenten en drømmestart.

Fotballpresident Terje Svendsen har ett hovedønske når det gjelder toppidrettsbiten av den organisasjonen han skal lede: Å få landslagene til sluttspill.

Åpner mot Sverige

Onsdag innleder kvinnelandslaget vårens tøffeste oppgave: Å kvalifisere seg til OL i Rio de Janeiro.

Motstandere: Sverige (onsdag), Nederland (lørdag) og Sveits (onsdag i neste uke). Disse fire lagene kjemper om en eneste OL-plass.

Alle kampene spilles i Rotterdam, der jentene nå har vært på plass noen dager.

Landslagssjef Roger Finjord har gjort et kontroversielt uttak.

Vraket veteranene

Han har vraket veteranene for å gi ungdommen plass. Det gjelder blant andre keeperne. Cecilie Fiskerstrand er Norges førstekeeper selv om veteran og VM-keeper Ingrid Hjelmseth i følge henne selv var skadefri og klar. Men det mente ikke landslagets støtteapparat. Heller ikke Røas Silje Vesterbekkmo er med. Finjord har valgt urutinerte Kristine Nøstmo (22) og Vålerengas Josefine Ervik (21). Begge blottet for erfaring på landslagsnivå.

– Jeg har aldri hatt så lyst til noe som jeg nå har til å komme til OL, sier en ivrig Fiskerstrand til NFF TV.

– Nå har vi en ung keepertrio. Cecilie har stått de siste kampene og klart seg godt. Hun reiser som vår førstekeeper, mens vi har Kristine og Josefine i bakhånd. Det er offensive og uredde keepere som vil gjøre en kjempejobb for oss. Vi har valgt en trio vi har stor tro på, sier Roger Finjord om uttaket.

Det er også de som ville sett Solveig Gulbrandsen i troppen, men hun har vært ute siden Finjord overtok.

Håndballjentene er allerede klare for Rio og reiser dit som tittelforsvarere. Fotballjentene kom seg ikke til OL i London for fire år siden.

PS. Alle Norges kamper sendes direkte på MAX.