Omsider fikk VIF2 ballen i mål

(Vålerenga2 - Fløya 1-0). Ti minutter før slutt fikk Vålerengas rekrutter endelig ballen i mål på Intility. Dermed vant alle tre Oslo-lagene sine åpningskamper i 2. divisjon.

INTILITY ARENA (Dagsavisen) : VIFs unggutter kom seg betraktelig etter pause, og hadde det ikke vært for at gjestene hadde banens beste i keeper Marius Tollefsen, ville VIF ha vunnet langt klarere. Stopper Brage Skaret avgjorde ti minutter før slutt.

– Vi slet med å komme skikkelig i gang. Men jeg er veldig godt fornøyd med egen og lagets innsats etter pause, sier VIF2's 19 år gamle kaptein Marcus Melchior til Dagsavisen.
Han bor hjemme hos foreldrene på Uranienborg, var ferdig med videregående i år, og skal nå ha et friår med fullt fokus på å ta nye steg som fotballspiller.

– Jeg legger ikke skjul på mine mål; først å komme meg opp på A-laget, deretter ut i en av de fem store ligaene i Europa.

– Drømmeklubben?

– Liverpool FC. Min favorittklubb. Det har vært en god sesong for dem, smiler han.

Trener Tommy Berntsen om lagets 19 år gamle kaptein:

– Han går foran på flott vis. I alt han foretar seg. Vi har nå erfaring med unge kapteiner på rekruttlaget, forrige sesong var det Brede Sandmoen.

Treg start

I en meget sjansefattig 1. omgang, var det VIFs unggutter som hadde mest ball inne på Fløyas banehalvdel. Uten at vi dermed kan beskrive det som et press.
Gjestene var ikke ufarlige da de fikk muligheten til å gå framover med flere folk.
Av det lille som skjedde; VIFs Odin Thiago Holm fyrte av et skudd fra omtrent 16 meters hold. Men treffet var ikke av det klokkerene slaget, og føyk tre meter til side for stolpen.

Etter 33 minutter kom gjestenes Håvard Mannsverk seg fri på høyresida, om han skjøt eller la opp til en målgivende, vites ikke. Ballen gikk i passe tempo rett fram cirka en meter fra mållinja, men ingen av medspillerne var framme med tåspissen.
Så, endelig, etter 39 minutter, var det et par av de fåtallige tilskuerne som lettet fra setet. VIFs Ousmane Camara fikk kula litt skrått utenfor 16, og fra omlag 18 meters hold fyret han av, retning lengste hjørnet. Fløyas keeper strakk seg i full lengde og fikk fingertuppen på ballen, som gikk til en resultatløs corner.

Bedre i 2. omgang

Kun tre minutter ut i 2. omgang, fikk Marcus Melchior ballen ved siden av stolpen, og fra en halv meter skøyt han mot nettmaskene, men gjestenes keeper var igjen våken, gjorde seg stor ved stolpen og blokkerte.
Som i de ti første minuttene i førsteomgang, festet vertene grepet om hendelsene også innledningsvis i del to.
55 minutter: VIFs Amin Mimoun Nouri, får ballen og fyrer av et hardt skudd, men en halvmeter på feil side av tverrliggeren.

Sekunder senere er gjestene kjappe og inne i VIFs felt. Thomas Søren Wahlen gikk i bakken, samtlige spillere fra Troms skrek. Og i disse dager hvor dommere ofte er i fokus, er det fint å skrive at denne kamps kampleder, Emilie Rodahl Torkelsen (Bækkelagets SK), sannsynligvis gjorde helt rett da hun lot spillet fortsette, samt å slå fast at hun, som vi så det, dømte en nesten prikkfri kamp.

BB i gjestenes mål

Gjestenes Wahlen var tett på å nå et innlegg og få beinet ballen i mål, men det ble bare nesten.
Spill, intensitet og sjanser økte altså på etter pause.
Etter 67 minutter, fikk VIFs Sixten Cappelen Abrahamsen en kanonsjanse, men fra en meters hold klarte han ikke å styre ballen mot nettmaskene, men i bortelagets keeper Marius Tollefsens kropp. Ikke topp av VIFs unggutt, men igjen fin jobb av burvokteren.

Felix Horn Myhre spilte 31 minutter for VIF da A-laget vant 1-0 søndag. Han kom inn også i denne kampen, og prege oppgjøret utover mot slutten av kampen. Blant annet med en flott stikker til Deyver Antonio Vega Alvarez, som også kom inn etter hvilen. Han møtte bortelagets ener, keeperen. Som igjen var ute og gjorde seg stor og målet mindre, og avverget ledelse til hjemmelaget.

Skaret avgjorde

73 minutter: Ny gigasjanse til hjemmelagets Alvarez. Han fyrer av fra skrått hold i feltet, retning lengste hjørne, og det med fart og tyngde. Og gjett hvem som lå som en strek i lufta og fikk avverget igjen?
Jo, BB; Marius Tollefsen.

Tollefsen var igjen oppe ved tverrliggeren og fikk ballen over, da evighetsmaskinen Marcus Melchior hadde løpt fort over halve banen, og fyrte av en kanon. Ballen gikk til corner, og da, omsider;
1-0 til vertene. Ballen gikk over og forbi alle, bortsett fra stopper Brage Skaret, som fra 10 centimeters hold satte leggen på ballen og inn.

Fornøyd Fagermo

Tre minutter før slutt kom Ousmane Camara seg fri, og fra hjørnet av 16-meteren bredsidet han ballen. Denne gang var det stolpen som sto i veien for VIF-scoring.
Rekruttlaget startet dermed med en fortjent tre-poenger.

A-lagets trener, Dag-Eilev Fagermo sa dette til Dagsavisen etter å ha sett kampen fra tribuneplass:
–  De brukte litt tid på å spille seg gode. De kom meget godt etter hvilen. Mye bra å se. Det var bra å få inn Alvarez og Horn Myhre utover 2. omgang.
Vi lar den talentfulle kapteinen, med fortid i Frigg, avslutte;
– Vi skal komme kjappere i gang i neste kamp. Vi har flere juniorspillere, noen som tilhører A-laget. Vi har ikke hatt så mye tid sammen, så vi må regne med litt skurring i starten. Nå er premieren unnagjort.

2. divisjon, avdeling 1 mandag:

Vålerenga2 - Fløya 1-0 (0-0)

Intility arena.

Mål: 1-0 Brage Skaret (81)

Spilt søndag: Senja – Kjelsås 1-2 , Skeid – Brattvåg 2-1 , Florø – Fredrikstad 3-4 .