Omar Elabdellaoui gleder seg over framgangen med landslaget. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX

Omar ser mulighetene

Oslogutten Omar Elabdellaoui opplever endelig at landslaget begeistrer publikum på Ullevaal stadion. Omar har aldri spilt toppfotball i Osloklubber, men stråler på høyrebacken på landslaget.

Av Steinar Bjerkmann

Omar Elabdellaoui imponerte i Champions League sist sesong. Nå øyner han muligheten til EM-sluttspill med Norge.

For etter seirene mot Bulgaria og Kroatia er Oslo-gutten svært positiv. Elabdellaoui gikk fra Skeid til Manchester Citys akademi i 2008. Hans profesjonelle debut kom i en kort leieavtale i Strømsgodset.

– Det føles utrolig godt å være i denne posisjonen. Troen har vært der hele veien, men enda sterkere nå når du ser på tabellen, sa Elabdellaoui.

– Selvtilliten og stemningen i gruppa er veldig høy. Derfor får vi også uttelling, sa Olympiakos-spilleren.

Seieren mot Kroatia, med stjerner som Modric og Mandzukic, inngir trygghet.

– Det er veldig betryggende. Det er høy klasse på Kroatia. Mange av spillerne spiller på store klubblag og i Champions League. Det vi gjør i dag er et godt tegn. Det viser at vi er på rett spor, sier Hellas-proffen.

Utgjør en forskjell

Norge skal normalt slå Malta hjemme, men avslutter EM-kvalifiseringen borte mot Italia.

– Det er mulig (å vinne der nede). Måten vi har utviklet oss på som lag, med solid defensiv og vi har hele tiden skapt sjanser, men nå setter vi dem, sier Elabdellaoui.

– Vi har slitt med å score, men skapt sjanser. Nå begynner vi å score også. Det føles veldig godt.

Jo Inge Berget ble den store helten med to mektige scoringer.

– For å vinne kamper og komme til mesterskap, trenger du enkeltmannsprestasjoner, spillere som utgjør en forskjell. Det er utrolig deilig å se hvordan han vender vekk kroaten på 1-0. Det er høy klasse, sa høyrebacken. (©NTB)