Sport

Olsen ferdig som daglig leder i Manglerud Star

Etter i underkant av to år som daglig leder for Manglerud Star, er Cecilie Olsen ferdig. Nå går hun inn i ny jobb i Oslo fotballkrets.

Av: Even Lübeck

– Det ligger ikke noe dramatikk rundt at jeg slutter, sier Olsen til Dagsavisen om hennes avgang.

Hun har sin siste arbeidsdag på fredag, og klubben søker fortsatt etter en ny daglig leder.

Det overrasket nok mange da Olsen tok over for Bjørn Danielsen som daglig leder for eliteserieklubben Manglerud Star i starten av november 2018, drøye tre år etter at hun begynte i klubben som medieansvarlig. Hun ble til og med skrevet om hos den internasjonale sportsgiganten ESPN med overskriften «møt 24-åringen som er daglig leder for et profesjonelt herrelag».

Les også: Se bilder fra Manglerud Stars første istrening denne sesongen

Klar for nye oppgaver

Nå er hun klar for nye arbeidsoppgaver i fotballen etter rundt 650 dager i daglig leder-stolen til MS. Det får Dagsavisen opplyst av flere kilder, og Olsen bekrefter også avgangen selv.

– Jeg sitter igjen med en erfaring jeg ikke hadde fått noe annet sted på så kort tid som nyutdannet. Da jeg var ferdig med studiene og hadde jobbet frivillig i klubben i tre år allerede følte jeg at jeg hadde mye kunnskap og ideer som kunne tas med inn i klubben, men jeg hadde aldri sett for meg at de skulle satse på meg som daglig leder, sier Olsen og fortsetter:

– Det er noe jeg alltid kommer til å være veldig takknemlig for. At de ikke så noen hindringer med at jeg var så ung, og trodde på at jeg kom til å gjøre en god jobb. Jeg måtte lære meg veldig mye på egenhånd, og som eneste ansatte i administrasjonen har det vært veldig krevende og mange arbeidsoppgaver, forteller hun.

Les også: Steffen Thoresen klar for MS: – Nå blir det kanskje en annen type hockey (+)

– Det har vært en veldig krevende jobb

Olsen kom inn som daglig leder 16 kamper inn i 2018/19-sesongen, etter at MS hadde tapt 13 av de første 16 kampene. Hennes tilstedeværelse ga umiddelbart effekt med to seirer over Stavanger borte og Stjernen hjemme.

I hennes første sesong ble det 7.plass og tap 1-4 i kamper for Vålerenga i første sluttspillsrunde, mens de grønnkledde fra Manglerud lå på 8.plass (siste sluttspillsplassen) før koronaviruset satte en stopper for resten av 2019/20-sesongen.

Hun var blant annet med på å hente tidligere NHL-spiller David Booth til klubben. Han ble en publikumsfavoritt før sesongen ble avsluttet i starten av mars som følge av koronaviruset.

– Det har vært en veldig krevende jobb, og jeg har lært mye både jobbmessig og personlig. Det har vært ekstremt lange dager for å prøve og utvikle klubben videre, med mange forskjellige arbeidsoppgaver. Jeg trodde jeg var hardhudet før jeg startet i denne jobben, men jeg tror erfaringene mine som ung kvinne i hockeyen har gjort at jeg har blitt veldig mye sterkere både personlig og karrieremessig. I Manglerud Star står kulturen veldig sterkt, og med mange personlige meninger kan det være en krevende oppgave for en person alene å endre dette, sier Olsen.

Les også: Derfor går Grüners poengkonge til Manglerud Star (+)

– Vil savne gutta

På spørsmål om hva hun kommer til å savne mest, er hun klar og tydelig:

– Uten tvil gutta, de rundt laget og alle de flotte menneskene jeg har fått blitt kjent med. Det miljøet som er i den spillergruppa er noe av det jeg har verdsatt aller mest, og det er en utrolig fin gjeng som ønsker at man skal lykkes og som alltid vil hjelpe til. Uten den støtten jeg har opplevd fra dem hadde det vært tøft, så det setter jeg veldig stor pris på. De har gjort det mye lettere for meg å komme inn i den jobben. Selv om jeg nå slutter kommer jeg fortsatt til å dra på kamp og holde kontakten med alle i hockeymiljøet på Manglerud. De har fantastisk flinke folk rundt lagene som jeg blir veldig imponert over, sier Olsen.

Nå skal hun som sagt ta fatt på nye arbeidsoppgaver i NFF, noe hun gleder seg til.

– Da prosjektstillingen som jenteansvarlig i NFF Oslo dukket opp var dette en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg er opprinnelig fotballjente, og dette er en ekstremt spennende stilling som inneholder mye av det arbeidet jeg brenner for. I hockeyen har jeg opplevd på nært hold hvor vanskelig det kan være som kvinne i mannsdominert idrett, og dette er noe jeg kan ta med erfaringer fra da vi skal jobbe knallhardt for å øke andelen jenter/kvinner i alle roller innen fotballen, forteller Olsen.

Les også: Utelukker ikke at MS kan kjempe om en fjerdeplass kommende sesong (+)

Mer fra Dagsavisen