Sport

Ole Gunnar Solskjær ansatt som permanent manager i Manchetser United, fikk avtale til 2022

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-eventyr fortsetter. Han fikk torsdag managerjobben på fast basis. Nå skal han styre klubben tilbake til toppen.

Av Espen Hartvig

Rett før jul, 19. desember, kom Solskjær inn for å erstatte José Mourinho etter at United hadde gått i stå. Da var dert 8178 dager siden nordmannen ble hentet til klubben som spiss sommeren 1996.

– Fra første dag har jeg følt meg hjemme i denne spesielle klubben. Det var en ære å være spiller i Manchester United og deretter få starte trenerkarrieren min her. De siste månedene har vært en fantastisk opplevelse, og jeg vil takke trenerne, spillerne og alle i staben for jobben vi har gjort til nå, sier Solskjær til Manchester Uniteds nettsider.

Solskjær har signert en treårsavtale med rødtrøyene.

– Dette er jobben jeg alltid har drømt om. Jeg gleder meg til å få muligheten til å lede denne klubben på lang sikt, og forhåpentligvis fortsette suksessen som våre fantastiske fans fortjener, sier han videre.

United møter Watford hjemme lørdag. Dit kommer Solskjær fra to strake tap (Arsenal og Wolverhampton, begge borte).

Han kommer til å få en heltemottakelse på Old Trafford. På vel tre måneder har han bidratt til å snu stemningen i klubben og skapt resultater.

Les også: – Ole Gunnar har fått folk til å se United igjen

Kort tid?

Da Solskjær fikk vikarjobben, var de fleste eksperter enige om at han nettopp ble det: En mann som skulle ta klubben gjennom sesongen og så overlate til et stort etablert navn.

Spådommene slo ikke til. Solskjær fikk raskt resultater, og flere av Uniteds store stjerner, spesielt Paul Pogba, tente voldsomt til da de slapp å ha Mourinho rundt på treningssenteret Carrington.

United avanserte på tabellen. Så kom «miraklet i Paris» der United snudde 0-2 fra hjemmekampen til 3-1 over Paris Saint-Germain.

Det ga plass i kvartfinalen i Champions League og dobbeltkamp mot Barcelona. De går i april.

Solskjærs permanente avtale gir ham trolig en årslønn på vel 100 millioner kroner. Molde skal ifølge engelske aviser få cirka 55 millioner i overgangssum.

– Oles resultater taler for seg selv. Utover selve resultatene og prestasjonene har Ole bidratt med sin erfaring som både spiller og trener. Det har han kombinert med å gi unge spillere sjansen, og han har en dyp forståelse av kulturen i klubben. Alt dette betyr at han er rett mann til å ta Manchester United videre, sier klubbdirektør Ed Woodward og legger til:

– Jeg vil takke Ole og trenerstaben for alt de har gjort så langt. Ansettelsen er fullt fortjent. Fansen og alle i klubben står bak ham når han nå skal ta oss videre og skape et nytt kapittel i klubbhistorien.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Lojal

Solskjær gjør nå et eventyraktig definitivt comeback i Manchester United. Vel 22 år etter at han ble kjøpt av Alex Ferguson, overtar han som manager.

Solskjær ble raskt en yndling på Old Trafford og scoret 18 ligamål i sin første sesong i Manchester. Han fikk tilnavnet «The Baby-faced Assassin» på grunn av sitt gutteaktige utseende.

Nordmannen hadde svært ofte en rolle som superreserve, men valgte å bli i klubben tross flere tilbud om å bytte arbeidsgiver. Han ble lojal mot United helt til en skade i kneet stoppet ham i slutten av august 2007.

Les også: Van Gaal: – Forskjellen på Mourinho og Solskjær er at Solskjær vinner

Avgjorde

Høydepunktene i Solskjærs elleve sesonger lange karriere som United-spiller er svært mange. Han ble matchvinner i Champions League-finalen i 1999 da United slo Bayern München i en svært dramatisk kamp.

I 1999 scoret Solskjær fire mål som innbytter i en kamp mot Nottingham Forest.

Solskjærs endte med 126 mål på 366 kamper for United. Han mistet nesten to hele sesonger på grunn av skader.

Mer fra Dagsavisen