Sport

Ola Kamara takker Frigg og Tørteberg for fotballsuksessen

– Mye av grunnlaget mitt ble jo lagt på Tørteberg. Det var viktige timer som ble brukt der, for hele karrieren min startet jo på Tørteberg, sier Kamara.

Bilde 1 av 2

Ola Kamara (30) spiller for tiden i amerikanske DC United. Han brukte mye tid på Tørteberg da han var yngre.

– Mye av grunnlaget mitt ble jo lagt på Tørteberg. Det var viktige timer som ble brukt der, for hele karrieren min startet jo på Tørteberg, sier Kamara.

Kamara startet nemlig fotballkarrieren sin i Oslo-klubben Frigg som 5-6-åring. Han spilte blant annet med Mikkel «Mix» Diskerud, og Kamara var i klubben frem til han gikk til Stabæk i 2005, som 15-åring. Da hadde han allerede debutert for Frigg i 2.divisjon

Tidligere har «Mix» sagt at Kamara var et naturlig talent som var god fra da de var små.

– Jeg trengte bare å slå ballen opp til Ola, som var raskere enn alle sammen. Han hadde jo afro også. Det hjalp når han skulle stusse ballen, sa Diskerud spøkefullt til NRK før Kamara debuterte for det norske landslaget 11. oktober 2013. Siden den gang har det blitt 16 landskamper og sju mål for Norge.

Kamara forteller at han ikke får fulgt så mye med på Frigg når han er i USA, men at han leser et par tweets her og der.

– I tillegg var jeg nede på anlegget for et år siden og møtte noen av barna som spilte der. Jeg har vært innom Tørteberg et par ganger.

Hva han skal gjøre etter at fotballkarrieren er over, er han fortsatt usikker på. På spørsmål om han kunne tenkt seg å bli sportssjef i Frigg svarer han humoristisk:

– Den jobben er jo veldig attraktiv da, så det er jeg usikker på!

Les kommentar: Fra vondt til verre eierskap for Newcastle

Spilt i fem land

Kamara har hatt en innholdsrik karriere. Siden han gikk fra Frigg til Stabæk i juli 2005 har han vært innom klubber i Norge (naturligvis), Tyskland, Østerrike, USA og Kina. Han angrer ikke på noe av det han har gjort i karrieren, selv om oppholdet i kinesiske Shenzen ikke ble det han hadde sett for seg med fem kamper, null mål og 16 kamper utenfor troppen.

– Jeg angrer ingenting på at han dro til shenzen. Det har gått opp og ned i karrieren min, og jeg har lært noe av alt. Jeg vært i mange klubber og det er ingen jeg ville tatt vekk. Det har gjort at jeg der jeg er i dag. Jeg har oppnådd mange av drømmene mine, sier Kamara.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Lite kontakt med Deila

Tidligere Vålerenga-trener Ronny Deila ble på nyåret klar for New York City FC. Han trente Kamara da Godset tok gull i det som da het Tippeligaen i 2013. Kamara forteller at han ikke har hatt noe kontakt med gamletreneren siden han flyttet «over dammen».

– Jeg har ikke pratet noe med Ronny. Sist gang vi snakket sammen var vel for over et år siden, så det begynner å bli en god stund siden. Han fikk jo en god start i Champions League her borte, så gikk det litt tråere i serien. Jeg tror det kan være fint for han å bli her. Han har tatt over et lag som har gjort det veldig bra til nå de siste årene. Men de bruker jo også en del penger, så man «må» gjøre det bra.

Mer fra Dagsavisen