Det ble mye eksos da Usain Bolt ankom Bislett i Il Tempo Gigante i går kveld. FOTO: LISE ÅSERUD/NTB SCANPIX

OL-sjefen hentet ideer

Sebastian Coe nøt Bislettkvelden til fulle. Nå er det hjem å lose London-OL i havn, lekene han er sjefen for. Han ønsker seg Bislett-atmosfæren.

BISLETT (Dagsavisen): Kveldens mest spektakulære entre sto selvsagt Usain Bolt for da verdens raskeste mann ankom i verdens sterkeste bil, Il Tempo Gigante. Han tok æresrunden i Flåklypa-vidunderet lenge før han skulle i aksjon. På veien fikk han tildelt Bislettmedaljen.

På ærestribunen satt blant mange andre Sebastian Coe og studerte detaljene foran ilddåpen på hjemmebane 27. juli.

- Bislett er mye mindre enn vår nye Olympiastadion, men atmosfæren her er uslåelig, sier Coe til Dagsavisen.

Han er selv en del av Bisletts historie gjennom sine fire verdensrekorder her, den siste satt i 1981.

 

Verdens største

Han er ikke bare opptatt av avviklingen av store idrettsarrangementer, men også friidrettens plass i det store mediebildet.

- Konkurransen er knallhard og produktet må være godt. Bislett har utviklet sine arrangementer hele tida. Dette er skikkelige kompakte leker, sier Coe, som i løpet av halvannen time fikk høydepunktene tett blant et utall utøvere med OL- og VM-gull.

Denne utgaven av Dagsavisen gikk i trykken før de største øvelsene ble avviklet i går kveld.

Men Usain Bolt rakk å prise sommerværet og savnet ikke regnet som fulgte ham under fjorårets 200 meter.

- Fantastisk å være her og få se denne arenaen i sol. Den er enda finere i år, sa han til publikum som fylte opp Bislett denne kvelden.

Å få ham til start kostet arrangøren halvannen million kroner.

- Verdt hver øre, sier stevnegeneral Steinar Hoen som pendlet mellom ærestribunen og indre bane for å se at alt fungerte.

 

Nedturen

Før festen startet rakk Christina Vukicevic å melde seg av under vorspielet. Hun klarte ikke å kvalifisere seg til finalen på 100 meter hekk.

Med 13,18 i sitt innledende heat var hun 22 hundredeler bak A-kravet til OL-start. Det var hun skuffet og overrasket over.

- Jeg føler jeg har alt inne, men sliter med noe mentalt, sier 24-åringen som har hatt en vanskelig sesongstart. Hun får ikke teknikken til å stemme. I fjor vant hun hekkeløpet på Bislett.

Hyggeligere var det for Ingvill Måkestad Bovim som løp inn til 7. plass på 1500 meteren, og fikk se noe av det som venter i OL. Men hun preget løpet og ledet ved siste passering da hun sørget for å holde farten oppe.

Og hun var såpass fornøyd med løpet at hun tok en hel æresrunde inne på Bislett etterpå.

reidar.sollie@dagsavisen.no