Nyheter

Økonomi tvang MS til å kvitte seg med Livingston – nå overtar Lysenstøen og Trygg

– Det er ikke godt i det hele tatt, men vi må kutte kostnader, sier styreleder Birger Vestby til Dagsavisen etter at det onsdag kveld ble endelig bekreftet av Dave Livingston er ferdig som hovedtrener i Manglerud Star.

Forrige tirsdag kom nyheten om at Manglerud Stars hovedtrener Dave Livingston hadde blitt sagt opp i stillingen. Klubben lovet å komme med en redegjørelse senere på kvelden. Den kom aldri, og dagen etter hadde Livingston engasjert en advokat.

Den siste uka har klubben og Livingstons advokat vært i dialog om framtida. Det skal ha vært åpnet for at Livingston kunne fortsette i jobben, men enden på visa ble altså at klubben valgte å stå på sin avgjørelse om å si farvel til Livingston, som til sammen har trent Manglerud Star i ti sesonger.

– Det er avklart. Vi står ved den første avgjørelsen om at konsulentavtalen er over. Nå kommer Lysenstøen inn som hovedtrener, og Mats Trygg blir assistenttrener, sier styreleder Birger Vestby til Dagsavisen.

Les også: Mats Trygg om den siste måneden i MS: – Til tider har det gått en kule varmt

Saken fortsetter under bildet. 

###

Styreleder i Manglerud Star, Birger Vestby. Foto: Haakon Frydenberg Thon

– Det er jo det økonomiske det står på, sier daglig leder Ann-Brit Thorkildsen.

Det er altså denne konsulentavtalen som gjør det mulig for Manglerud Star å sende Livingston på dør til tross for at kontrakten hans opprinnelig gikk ut neste sommer.

– Folk spør kanskje hvorfor man ikke kvitter seg med en spiller eller noe annet i stedet for, men de er ansatt i klubben, og da blir det litt annerledes, sier Thorkildsen.

– Alltid vanskelig å ta sånne avgjørelser

Styreleder sier at det er tøft å nå ta farvel med hovedtreneren, som han nå har jobbet med sammen i to år, men understreker at de ikke har noe valg med den økonomien klubben har nå.

– Det er jo alltid vanskelig å ta sånne avgjørelser, men når økonomien er som den er, så hadde vi ikke noe valg. På det menneskelige plan er det tøft, vi har jo samarbeida nesten i to år. Og han har vært i Manglerud over så lang tid. Så det er vanskelig situasjon. Men jeg er valgt inn av medlemmene i klubben for å gjøre en best mulig jobb, og da måtte vi sette i gang en prosess for å sikre økonomien. Det er ikke godt i det hele tatt, men du må kutte kostnader, sier Vestby.

Sliter økonomisk

Også daglig leder understreker flere ganger at dette har med økonomien å gjøre.

– Vi så jo det allerede i desember at det begynte å rakne. Vi venter fortsatt på kompensasjonspengene fra lotteri- og stiftelsestilsynet, men vi får jo bare kompensert 70 prosent av inntektene fra i fjor, og de var ikke all verden. Det er ikke bare vi som kjenner på dette, det er ganske gjengs over hos de flest klubbene som går og venter nå, sier Thorkildsen.

– Vi har noen sponsorer som er de gode, trofaste, men det er vanskelig å få inn nok i disse tider. Mange velger å trekke seg litt unna, og jeg skjønner det. Ikke publikum i hallen, og de retter seg direkte til publikum, men det er tøft, legger hun til.

###

Daglig leder i Manglerud Star, Ann-Brit Thorkildsen. Foto: Pål Karstensen

Mats Trygg blir spillende assistenttrener

Fortsettelsen for Manglerud Star sportslig blir at assistenttrener André Lysenstøen (32) rykker opp som hovedtrener, og Mats Trygg (44) blir spillende assistenttrener.

Saken fortsetter under bildet. 

###

Mats Trygg blir ny spillende assistenttrener. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Styreleder Vestby tror det kan bli en bra løsning.

– Mats kommer til å bidra mye mer med oppsett av lag og rundt treninger osv. Han sier at det er så vanskelig å styre backa når han spiller selv. Vi må fortsatt se på hva vi gjør på kamper, da må vi kanskje få inn en som kan være med å bidra, men det må være en som er gratis da, sier Vestby.

I første omgang skal Lysenstøen ta over laget ut sesongen. Deretter vil det bli gjort en vurdering rundt veien videre for både Lysenstøen og Manglerud Star.

Mer fra Dagsavisen