Sport

Oilers-kapteinen undervurderer ikke Vålerenga

Vålerenga har mistet viktige brikker før 2019/2020-sesongen, men landslagsspiller og Stavanger Oilers-profil Kristian Forsberg ser ingen grunn til å avskrive Roy Johansens mannskap.

ULLEVAAL (Dagsavisen): VIF vant seriegull og gikk til NM-semifinalen i sluttspillet forrige sesong, men har mistet nøkkelspillere som Rasmus Ahlholm, Stefan Espeland, Martin Laumann Ylven og Brede Csizsar. Dermed framstår laget svekket – spesielt offensivt – før sesongstarten mot Frisk i Askerhallen lørdag.

De to kanskje største favorittene til seriegull, Stavanger Oilers og Storhamar, har forsterket troppene. Men det vil være feil å avskrive Vålerenga, mener landslagsveteran Kristian Forsberg (33).

– VIF koser seg nok, nå som alle avskriver dem. Men vi skal ikke glemme Vålerenga, sier Forsberg til Dagsavisen.

Les også: Viktige poengplukkere har forlatt Vålerenga. Nå hviler et stort ansvar på denne mannens skuldre (DA+)

Tett i tetstriden

Han viser til lagets stayerevne gjennom mange sesonger.

– VIF føler jeg alltid er med og kjemper, uansett hvor langt ned de tippes. Det blir nok mange lag som ønsker å kjempe oppi toppen, sier Forsberg.

– VIF har mistet en del. Samtidig har de en bra gjeng som har vært der en del år, og som vet hva Vålerenga står for. De jobber hardt, og er ikke et enkelt lag å møte. De er gode defensivt, og ikke glem at de fortsatt har spillere som Tobias Lindström og Martin Røymark offensivt. Så vi skal ikke undervurdere VIF i år heller, sier Forsberg.

Les også: Vålerenga har ikke råd til erstattere: – Pengene er ikke der (DA+)

Gullhåp

Selv har han klokkertro på egne lagkamerater.

– Vi skal jobbe knallhardt for gullet, og har troen på det. Jeg synes vi ser veldig bra ut på papiret, men så handler det om å få det til å stemme på isen også. Vi har funnet mer og mer ut av ting utover i sesongoppkjøringen, så det er en spillesugen gjeng i Stavanger. Man gleder seg nå, fastslår Forsberg.

Landslagssjef Petter Thoresen mener gullkampen vil stå mellom fire lag, inkludert hans gamle klubb Stavanger Oilers.

– Jeg tror det er nok Oilers, Storhamar, Frisk og VIF som kommer til å kjempe om de fire plassene. Så får vi se om det kommer overraskelser, sier Thoresen til Dagsavisen.

Her kan du lese mer om hva landslagssjefen tenker om VIFs gullsjanser.

Les også: VIF kraftig svekket før sesongstart (DA+)

Mer fra Dagsavisen