Også hun er klar for OL-start i Rio

Langdistanseløperen Karoline Bjerkeli Grøvdal kan bestille Rio-billett etter at hun sesongdebuterte med sterke 31.37,91 på 10.000 meter sist natt.

Av Per-Kristian Eriksen

Tiden er over 20 sekunder under OL-kravet som er på 32 minutter. Tiden holdt til femteplass i et sterkt heat under stevnet Peyton Jordan Invitational på Stanford-universitetet utenfor San Francisco.

Irene Cheptai fra Kenya vant med tiden 31.15,38.

Brødrene Ingebrigtsen tok EM-kravet

Tidligere på dagen løp Henrik Ingebrigtsen løp inn til tiden 3.38,33 på 1500 meter. Lillebror Filips tid var kun drøyt seks tidel svakere.

De to løp ikke i samme heat, og det er derfor vanskelig å sammenligne prestasjonene til brødrene. Det er likevel helt sikkert at begge kom seg under EM-kravet med god margin (3.40,50) og samtidig nærmer seg OL-kravet som er 3.35,50, skriver friidrett.no.

«Boom! 3.38,9 og seier i sesongåpningen. Perfekt timing i forhold til at dette er OL-år! Følg med, dette kan bli en gøy sesong!», skrev Filip på Instagram etter løpet.

For storebror Henrik var løpet en viktig gjennomkjøring etter å ha slitt med hamstringen i en periode.

Comeback

Ingvill Måkestad Bovim gjorde på sin side et solid comeback på 1500 meter. Tiden 4.10,23 er over halvannet sekund under EM-kravet. Skal det blir tur til Rio i august må hun under 4.05,50. Måkestad Bovim har vært forfulgt av skader de siste årene, men er endelig tilbake for fullt.

Flere andre norske utøvere var også i aksjon i natt. Tyrving-løperen Aurora Dybedokken senket blant annet sin personlige rekord på 1500 meter med over fem sekunder. Hun vant sitt heat på tiden 4.19,22.

På 3000 meter hinder løp Ingeborg Løvnes under EM-kravet (9.55,00) med 9.50,67. (©NTB)