Også danskene ble feid vekk av håndballjentene

(Norge - Danmark 28-229. Norges håndballkvinner spilte det danske laget trill rundt i andre omgang og vant komfortabelt 28-22 i firenasjonersturneringen på Fornebu.

Av Mia Becker

Det var duket for spenning og festhåndball mot danskene i den tradisjonsjonelle oppkjøringsturneringen til mesterskap. De norske håndballjentene vant komfortabelt 25-19 i kampen mot Ungarn torsdag, men klarte imidlertid ikke å ta med seg seiersfølelsen inn i første omgang mot de danske naboene.

– Det er absolutt godkjent der vi er nå. Vi finner alltid noe å pirke på. Det er lettere å pirke på noe når man lykkes med flere ting. Det er flere som kommer bedre inn i det nå, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

Han så en god Katrine Lunde varte opp med flere viktige redninger og holdt de norske jentene inne i kampen med kun ti mål bakover. Dermed kunne Norge gå til pause med en knepen 13-10-ledelse.

Norges kaptein Stine Bredal Oftedal valgte å stå over kampen på grunn av en sliten lårmuskulatur. Linn Jørum Sulland tok imidlertid ansvar på backposisjon og viste god gammel landslagsklasse. I tillegg tok nykommeren Henny Reistad, Sullands lagvenninne i Vipers Kristiansand, vare på muligheten og gjorde en god figur i kapteinens fravær.

I annen omgang rykket Norge i fra danskene med godt forsvarsspill og solid spill framover. De norske jentene viste gode takter foran søndagens kamp mot verdensmesteren fra ifjor, Frankrike, og sikret til slutt seieren 28-22. Sulland ble norsk toppscorer med sju mål.

Seieren var den åttende på rad for Norge mot Danmark. (NTB)