Ogbonnas hodestøt forverret Leeds-problemene

(Leeds - West Ham 1-2). Premier League-livet flyter ikke for Leeds om dagen. Ti minutter før slutt stanget Angelo Ogbonna inn West Hams 2-1-scoring på Elland Road.

Et perfekt slått frispark fra Aaron Cresswell gikk via pannebrasken til Ogbonna på vei inn i nettet. Midtstopperen fikk stå helt alene ved bakerste stolpe da han styrte inn vinnermålet.

Scoringen kom etter et periode med hardt West Ham-trykk. Gjestene fra London hadde hatt flere solide muligheter etter pause.

Fredagens kamp fikk en dramatisk start. Kun tre minutter var spilt da Leeds ble tildelt straffe etter Lukasz Fabianskis felling av Patrick Bamford.

Fikk nytt forsøk

Fra krittmerket skjøt Mateusz Klich ballen mot venstre hjørne, men Fabianski gikk riktig vei og reddet enkelt. Fortvilelsen som var å lese i Klichs ansikt, skulle raskt bli til et bredt smil.

En videosjekk viste at West Hams keeper sto noen centimeter ut fra målstreken da straffen ble tatt. Dermed fikk Leeds et nytt forsøk, og denne gangen scoret den polske midtbanespilleren sikkert.

Etter 25 minutter var lagene like langt. Tomás Soucek steg til værs og headet et hjørnespark rett på Illan Meslier, men Leeds-keeperen skled i det han skulle redde. Dermed gikk ballen via den unge franskmannen og i mål.

Hjemmetrøbbel

På tampen av oppgjøret fikk vertene igjen merke luftstyrken til West Ham.

Tapet var Leeds' sjette denne sesongen. På hjemmebane har Marcelo Bielsas menn gått fem strake Premier League-kamper uten å vinne. Laget har 14 poeng etter 12 kamper.

West Ham ligger på femteplass med 20 poeng før helgens resterende oppgjør. Tottenham topper tabellen med 24 poeng.