Sport

Og Ready er fortsatt ubeseiret etter ellevill kamp mot Ullern. – Klart det betyr mer enn to poeng

(Ullern - Ready 5-6). I Oslo-derbyet mellom Ready og Ullern sørget en ellevill periode på seks minutter for at Ready fortsatt er ubeseiret på toppen av tabellen. De vant toppoppgjøret 6-5 onsdag kveld.

Bilde 1 av 3

Av Even Lübeck

ULLERNBANEN (Dagsavisen): Det var duket for et historisk toppoppgjør mellom Oslo-lagene Ullern og Ready på Ullernbanen onsdag kveld. Aldri før har Ready ledet tabellen (27 av 28 poeng, 13 seirer og en uavgjort) med Ullern på 2.plass (23 poeng, elleve seirer, en uavgjort og to tap).

Etter at Ullern tok ledelsen 2-1 like før pause, så det mørkt ut for Ready. De virket ikke påskrudd og var langt unna toppnivået de har vist tidligere denne sesongen.

Alt sammen snudde

Men så, fra det 54. til det 60. minutt, scoret Ready tre mål og ledet 4-2. Ullern reduserte og jaktet 4-4, men to kjappe Ready-mål sørget for 6-3 og til slutt seier 6-5, etter en spennende avslutning.

Seieren gjør at Readys vanvittige sesong fortsetter. Faktum etter 15 av 18 spilte seriekamper er nå 14 seirer og én uavgjort (3-3 i det motsatte oppgjøret mot Ullern).

- Man blir helt utladet. Vi har gått lenge og gjort det veldig bra. Jeg har nesten vært redd for når det første tapet skal komme. Også kom det ikke mot Ullern heller. Det er så sykt bra av gutta, sier Ready-trener Lars Christian «Boshi» Sveen til Dagsavisen etter nok en seier.

Blir seriemester

De ligger nå seks poeng foran Ullern på 2.plass og sju foran Stabæk på 3.plass, som tapte for Solberg borte med tre kamper igjen. Med andre ord skal det vanvittig mye til for at Ready ikke skal vinne serien

- Etter at vi var nervøse i den første omgangen tok vi oss sammen i den andre og kriget og ga oss ikke. Jeg er så ekstremt glad for at vi nå har vunnet serien for første gang i klubbens over 100 års lange historie, sier treneren.

Og selv om «ingen» bryr seg om seriemesterskapet i bandy, der det er NM-gull som gjelder, smakte denne seieren for Ready ekstra godt over rivalen Ullern.

- Jeg har jo vært trener i Ullern før. Det blir litt mer enn to poeng, det blir det. Det betyr noe disse rivalkampene, og det er gøy at det har blitt et rivaleri. Man trenger noen sånne. I kveld var det masse tilskuere og god trøkk, og det er dette som er gøy, sier «Boshi».

- Det er helt fantastisk. Ute på banen er det slag på skøyter og mye grining. Det er så digg å slå Ullern, sier tomålsscorer Felix Ljungberg. Han blir supplert av kaptein Isac Jerner:

- Det er så deilig. Det er mye mer enn to poeng, og det har det alltid vært. Dommerne satte lista høyt, det skal være lov å slå litt. Publikum er helt med og skriker på tribunen. Det er sånn det skal være, sier Jerner, en skikkelig Ready-gutt som har vokst opp på Gressbanen.

- Og nå går dere selvfølgelig for NM-gull?

- Ingen av oss hadde spilt om det ikke hadde vært for å ta den bøtta på slutten av sesongen. Det er det vi går for alle sammen.

Ullern best og fortjent i ledelsen

Ullern kom ut i et forrykende tempo og hadde flere gode muligheter, både i åpent spill og fra corner. Ullern var uten den viktige landslagsspilleren Jonathan Saraby, som ble skadet i 5-4-seieren over Sarpsborg borte søndag. Da tok andre spillere ansvar.

Henrik Brune fikk et vanvittig treff på corner etter drøye kvarteret, men forsøket ble stoppet på streken.

Like etter fikk Brune revansje for bommen. Etter en lang ball og en klarering havnet ballen hos Ullerns nummer sju, som var iskald og banket ballen i mål.

To svenske mål før pause

Readys Felix Ljungberg fikk bra treff på et forsøk etter halvspilt 1.omgang, men Christoffer Silius i Ullern-målet reddet mesterlig.

Samme Ljungberg sendte lagene like langt etter 37 minutter. Han fikk kjempetreff på corner og hamret ballen opp i nettaket.

Svensken fikk mulighet på corner to minutter etter, men skjøt en millimeter over mål. Ready tok mer og mer over etter 1-1-scoringen og presset på for mål før pause, men det var Ullern som gikk opp i 2-1 på overtid.

William Palmblad var på riktig sted til riktig tid tre minutter på overtid og pirket inn 2-1. Det var like etter at Readys Albin Rönnqvist måtte gå av etter en smell i kneet.

- Vi var nervøse og spente. Det var ikke sånn vi hadde spilt så langt denne sesongen, så vi ble enige om å bare kjøre på. Vi lå jo under, sier Ready-treneren om den første omgangen.

- Vi er ikke på nivå i den første omgangen. Det er en av de dårligste omgangene denne sesongen. Det er mye følelser involvert og historikk med tidligere oppgjør, sier Ljungberg.

Ellevill Ready-periode og kjapt 4-2

Andreas Sletta ble spilt gjennom etter bare 20 sekunder av den andre omgangen etter en lang ball, men han klarte aldri å få helt kontroll over kula. Det endte med en corner som ble blokkert.

Så kom 2-2 ut av intet. En lang ble slått mot Filip Hallmén, som ikke klarte å dempe ballen. På merkelig vis reddet målvakt Silius ballen og slo den ut til Hallmén igjen, som hadde ingen problemer med å sette ballen i det åpne målet.

Og Ready hadde snudd like etter. Ready hadde frislag på 17 meter, og kaptein Isac Jerner vippet gjennom til Ljungberg. Han var klinisk og slo ballen på halvvolley i mål fra fire meter.

Og som om ikke det var nok fikk de blåkledde gjestene straffe minuttet etter 3-2-scoringen. Kasakhstanske Iskander Nugmanov var sikker fra straffemerket og sendte ballen kontant i mål til 4-2.

- Vi har jo gjort det samme hele sesongen, og vi kjørte på fra starten av 2.omgangen. Det så man også, sier Ljungberg.

Da måtte Ullern møtes ved eget mål og prate, før trenerne Håkon Sletta og Jørgen Styrmoe tok en timeout. Og det så ut til å hjelpe. Ullern løftet seg og reduserte til 3-4 ved Brune etter en corner.

Men Jerner stilnet hjemmefansen tolv minutter før slutt. Nugmanov slapp ballen til kapteinen, som med et hardt og godt plassert satte inn tomålsledelse til gjestene.

Reduserte for sent

Ready fortsatte å male på etter 5-3-målet. Peter Haug fikk æren av å sette inn 6-3 etter et frislag fra 25 meter. Ullern fikk to reduseringsmål på tampen, men det var «too little, too late». Ready dro i land seieren og vant 6-5 i et skikkelig hett og herlig derby.

Ready har nå igjen Drammen hjemme, Sarpsborg borte og Stabæk hjemme. Tre tøffe kamper.

- Nå skal vi fullføre serien bra, det er viktig.  Det hadde vært helt håpløst nå å tape tre på rad. Så kommer det et sluttspill der alle lag hever seg flere hakk. Da må vi gjøre det også. Sluttspillet henger høyt, sier «Boshi», og avslutter:

- Og å spille den NM-finalen… Det hadde vært veldig, veldig gøy.

KAMPFAKTA

Eliteserien bandy menn onsdag, 16. serierunde:

Ullern - Ready 5-6 (2-1)

Ullernbanen, ca. 200 tilskuere

Mål: 1-0 Henrik Brune (17), 1-1 Felix Ljungberg (37), 2-1 William Palmblad (45+3), 2-2 Filip Hallmén (54), 2-3 Ljungberg (59), 2-4 Iskander Nugmanov (60), 3-4 Brune (66), 3-5 Isac Jerner (78), 3-6 Peter Haug (84), 4-6 selvmål (85), 5-6 Truls Larsen (90+2).

Andre resultater: Solberg - Stabæk 4-3, Høvik - Drammen 2-7, Mjøndalen - ØHIL 7-0, Ullevål - Sarpsborg 1-4.

Tabellen:

Ready 15 14 1 0 114 - 40 29
Ullern 15 11 1 3 84 - 53 23
Stabæk 15 11 0 4 123 - 41 22
Solberg 15 10 0 5 80 - 59 20
Drammen 15 9 1 5 78 - 44 19
Mjøndalen 15 7 1 7 69 - 55 15
Sarpsborg 15 4 2 9 49 - 81 10
Ullevål 15 3 1 11 47 - 80 7
Øvrevoll Hosle 15 1 1 13 21 - 137 3
Høvik 15 0 2 13 47 - 122 2

Mer fra Dagsavisen